Inteligenţa artificială, folosită la alegerile din Franţa. Cum ajung partidele extremiste de dreapta în vizorul alegătorilor

  • Extrema dreaptă din Franţa apelează la conţinutul generat cu inteligenţa artificială înainte de al doilea tur al alegerilor parlamentare.
  • Pe reţelele de socializare, extrema dreaptă foloseşte inteligenţa artificială inclusiv în cadrul subiectelor axate pe imigraţie şi Uniunea Europeană.
  • Partidele politice Raliul Naţional şi Reconquest din această ţară au folosit tehnologia pentru a promova mesaje de dezbinare cu privire la migraţie şi UE.
194 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială, folosită la alegerile din Franţa. Cum ajung partidele extremiste de dreapta în vizorul alegătorilor

Inteligenţa artificială, folosită la alegerile din Franţa. Cum ajung partidele extremiste de dreapta în vizorul alegătorilor

Partidul de extremă dreapta Rassemblement National (RN), care conduce sondajele după ce a câştigat primul tur al alegerilor parlamentare din Franţa din 30 iunie, şi Reconquest, un partid naţionalist mai mic condus de Éric Zemmour, au publicat împreună 23 de imagini generate de inteligenţa artificială în 81 de postări pe Facebook, Instagram şi X.

AI Forensics, o organizaţie non-profit, a împărtăşit, în exclusivitate pentru publicaţia POLITICO, rezultatele unei cercetări privind utilizarea instrumentelor de inteligenţă artificială de către formaţiunile extremiste de dreapta cu ocazia apropierii datei pentru al doilea tur pentru alegerile parlamentare din Franţa.

Postările de pe reţelele sociale includ imagini care înfăţişează migranţi aterizând pe teritoriul francez, videoclipuri care îl atacă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi fotografii care demonizează musulmanii.

Organizaţia sa non-profit a analizat toate conţinuturile politice oficiale ale partidelor franceze între 1 mai şi 1 iulie, descoperind diferite tactici AI între partidele politice naţionaliste ale ţării.

Partidele Rassemblement National şi Reconquest au utilizat inteligenţa artificială pe scară largă în acea perioadă, inclusiv crearea de imagini realiste ale migranţilor, musulmanilor şi Ursulei von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

În ciuda angajamentelor giganţilor social media de a eticheta un astfel de conţinut care provoacă dezbinare ca fiind generat de AI, Meta şi X nu au marcat niciuna dintre aceste postări politice care au fost direcţionate în mod specific către viitoarele alegeri parlamentare franceze sau către alegerile pentru Parlamentul European de luna trecută.

Partidul Rassemblement National (RN), al lui Marine Le Pen, a câştigat primul tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franţa, cu 33,25% din voturi. Al doilea scrutin parlamentar se va desfăşura duminică, 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici