Inundaţii în Ungaria, provocate de ploile torenţiale
Potrivit lui Tamas Galambos, oficial din cadrul Centrului pentru Monitorizarea Mediului şi Apelor, serviciile de intervenţie au instalat 100.000 de saci cu nisip pentru a preveni revărsarea apelor. Până în prezent, nici o localitate din apropierea râurilor respective nu a fost evacuată, dar mai multe complexe turistice expuse riscului de inundaţii au fost închise.
Nivelul apelor râului Tisa, al doilea ca mărime din Ungaria după fluviul Dunărea, continuă să crească, în special din cauza cotelor ridicate înregistrate pe afluenţii din Ucraina şi România. Galambos a declarat că autorităţile au instalat diguri de protecţie pe un tronson de 200 de kilometri de-a lungul apelor râului Tisa.
Între timp, autorităţile române au anunţat că ape reziduale conţinând metale grele s-au revărsat într-un afluent al Tisei la Baia Borşa după ce un container s-a răsturnat. Deşi ministrul român al Mediului a declarat că metalele grele au fost diluate de apa râului, oficialii ungari din domeniul protecţiei mediului monitorizează calitatea apei râului Tisa.