Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului

Inundaţiile recente din Sudan au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni: „Zona este de nerecunoscut. Conductele de electricitate şi apă sunt distruse”.

Urmărește
361 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului

Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului

Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite de luni, deşi numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare, informează Reuters.

Inundaţiile, cauzate de ploile torenţiale, au rupt barajului Arbaat duminică, la doar 40 de kilometri nord de Port Sudan, capitala de facto a ţării, care găzduieşte guvernul, agenţiile de ajutor umanitar şi sute de mii de persoane strămutate.

„Zona este de nerecunoscut. Conductele de electricitate şi apă sunt distruse”, a declarat Omar Eissa Haroun, şeful autorităţii de apă pentru statul Mării Roşii, într-un mesaj pe WhatsApp.

Se estimează că între 150 şi 200 de persoane sunt date dispărute.

Potrivit Naţiunilor Unite, aproximativ 50.000 de persoane au fost afectate de inundaţii, însă numărul acoperă doar zona de vest a barajului, deoarece partea estică este inaccesibilă.

Barajul Arbaat era principala sursă de apă pentru Port Sudan, un oraş important care găzduieşte principalul port al ţării la Marea Roşie şi un aeroport funcţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici