Inundaţiile catastrofale din Nepal: 170 de morţi şi pagube masive în urma ploilor musonice record

Bilanţul inundaţiilor catastrofale din Nepal a ajuns la 170 de morţi, iar alte 42 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile catastrofale din Nepal: 170 de morţi şi pagube masive în urma ploilor musonice record

Inundaţiile catastrofale din Nepal: 170 de morţi şi pagube masive în urma ploilor musonice record

Ministerul de Interne din Nepal a declarat că 170 de persoane au fost ucise în întreaga ţară, iar alte 42 sunt încă dispărute.

Capitala Kathmandu a fost puternic afectată, cu cartiere întregi inundate şi autostrăzi importante avariate. Kumar Tamang, un locuitor al unei localităţi din apropierea unui râu, a descris situaţia dramatică: „Nici măcar nu am putut deschide uşile casei noastre, erau înfundate cu noroi. Ieri ne era teamă că apa ne va ucide, dar astăzi nu mai avem apă să curăţăm".

Rishi Ram Tiwari, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a declarat pentru AFP că autorităţile au intervenit cu buldozere pentru a debloca mai multe autostrăzi acoperite de aluviuni, care izolaseră Kathmandu de restul ţării.

„Peste 3.000 de persoane au fost salvate," a adăugat el.

Un incident tragic a avut loc la sud de Kathmandu, unde o alunecare de teren a îngropat trei vehicule, provocând moartea a cel puţin 35 de persoane, conform declaraţiilor lui Dan Bahadur Karki, purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze.

Departamentul de Hidrologie şi Meteorologie a anunţat că staţia de la aeroportul din Kathmandu a înregistrat aproximativ 240 de milimetri de ploaie în 24 de ore, cea mai mare cantitate din 2002.

Unele surse locale sugerează că ar putea fi cel mai mare nivel de precipitaţii din 1970.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici