Investigaţiile detectivilor lui Dominique Strauss-Kahn au ca obiectiv să genereze confuzie - presă

Scopul investigaţiilor efectuate de detectivii particulari, angajaţi pentru identificarea tuturor informaţiilor posibile despre presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn, este de a genera confuzie în mintea juraţilor, comentează Le Point, în ediţia electronică.

Urmărește
6 afișări

"În sistemul îndoielii raţionale, judecata juraţilor este următoarea: Trecutul său poate crea o îndoială în privinţa credibilităţii sale. În ceea ce priveşte convingerea intimă, este invers. Îţi spui: sunt convins că este vinovat chiar dacă există o îndoială asupra trecutul său", explică avocatul Christophe Ayela, de la baroul din Paris. "Există mai multă obiectivitate şi respect faţă de prezumţia de nevinovăţie în sistemul american", afirmă el.

Cu cât efectul surprizei va fi mai puternic, chiar dacă este vorba despre un element de detaliu din mărturie sau despre viaţa reclamantei, cu atât mai mult acesta va arunca o umbră asupra acuzării. Avocaţii nu au, bineînţeles, nicio obligaţie să dezvăluie informaţiile înaintea procesului, nici să le împărtăşească Parchetului. "Nu vor avea niciun interes să facă acest lucru, iar acest lucru are ca scop să se evite situaţia în care procurorul ar pregăti un martor pentru a contracara aceste probe", a explicat avocatul newyorkez Stephen Dreyfuss.

Detectivii au totuşi mâinile legate de unele norme de procedură. "Ei pot depune mărturie în legătură cu ce au făcut şi ce au găsit, dar nu pot povesti ce le-au spus persoanele interogate. În plus, raportul lor nu va putea fi acceptat dacă nu conţine decât lucruri auzite. În acest caz, ei vor face în aşa fel încât persoanele cu care au discutat să fie audiate ca martori şi să poată furniza astfel informaţiile lor juraţilor", a adăugat avocatul.

Detectivii particulari de la celebra agenţie din New York Guidepost Solutions au început să exploreze trecutul presupusei victime a lui Dominique Strauss-Kahn, disecând, dincolo de fiecare cuvânt, şi personalitatea acesteia.

Dominique Strauss-Kahn, reţinut în data de 14 mai la bordul unui avion Air France care urma să decoleze către Paris, se află sub supraveghere la domiciliu, într-o reşedinţă luxoasă din sudul Manhattanului, unde locuieşte împreună cu soţia sa, Anne Sinclair. El va compărea luni în faţa justiţiei americane, într-o audiere esenţială în cursul căreia va anunţa dacă pledează vinovat sau nevinovat în legătură cu acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de o cameristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici