Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Naţională a Ucrainei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a adresat o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia Zilei Naţionale a Ucrainei.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Naţională a Ucrainei

Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Naţională a Ucrainei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodîmîr Zelenski, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, felicitând, de asemenea, poporul ucrainean.

În mesajul său, preşedintele Iohannis a vorbit despre curajul şi rezilienţa de care au dat dovadă forţele armate şi cetăţenii Ucrainei în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.

„România rămâne angajată să ofere sprijin consistent şi multidimensional Ucrainei, nu doar până la victoria finală, ci şi ulterior, în procesul de reconstrucţie şi integrare europeană. Poziţia noastră este fermă: vom susţine Ucraina în eforturile de a trage la răspundere pe cei vinovaţi de crimele comise pe teritoriul său şi vom contribui la instaurarea unei păci durabile şi incluzive, conform Formulei de Pace propusă de Ucraina”, a declarat preşedintele Iohannis în scrisoare, potrivit Administraţia Prezidenţială.

Mai mult, preşedintele a dat asigurări că România va continua să fie alături de Ucraina. „Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că România va continua să participe la operaţionalizarea în perioada următoare a rezultatelor valoroase obţinute la Summitul NATO de la Washington, susţinute de ţara noastră, care s-a implicat activ în consolidarea relaţiei politice şi practice dintre NATO şi Ucraina”, se arată pe site-ul Adrministraţiei Prezidenţiale.

Ziua de 24 august, Ziua Naţională a Ucrainei, este cea în care se sărbătoreşte adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică, în anul 1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici