Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga

  • Ion Cristoiu: Biden nu a fost în piesă de la început. Este victima unui complot. După părerea mea, chiar de când a început campania, s-a pus problema să nu fie Biden şi să fie Kamala candidat. De ce? Pentru că Trump exprimă o parte a electoratului Americii.Din start s-a pariat pe Kamala pentru că ea va reuşi să polarizeze cealaltă parte a Americii.
  • Ion Cristoiu: Toată lumea s-a aliniat în spatele Kamalei Harris. Brusc. Niciun moment democraţii nu au lăsat impresia unei zăpăceli. Tot ce face Kamala acum…Aţi văzut azi a ieşit acolo la peluză, l-a lăudat pe Biden şi până la urmă se aşază pe ideea că e succesoarea.
  • Ion Cristoiu: Dacă Biden se întoarce, trebuie să conducă America de la sfârşitul lui iulie până în ianuarie. Trei lucruri se vor întâmpla. Primul şi cel mai important este că Kamala Harris îl va eclipsa. Doi. El va fi obligat să se dea un pic în spate ca preşedinte şi să o ajute. Trei. Tot ce va face el, toate deciziile vor fi suspectate că sunt ale unui senil.
Urmărește
4346 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că retragerea lui Joe Biden din cursa pentru preşedinţia SUA este rezultatul  unui complot, astfel încât contracandidatul lui Donald Trump să nu fie preşedintele american, ci  vicepreşedintele Kamala Harris.

Ion Cristoiu s-a declarat surprins de anunţul retragerii candidaturii lui Joe Biden, care, în opinia sa, ridică mai multe semne de întrebare.

“M-a suprins (...) Eram convins că nu are cum să fie adevărat deoarece duminică nu s-a întâmplat nimic. (…) Am citit textul acela şi, aşa cum au comentat toate televiziunile planetare, în text nu era vorba despre sprijinul acordat Kamalei Harris.  Nu a trecut nici jumătate de oră şi apare ştirea, pe care iar nu am crezut-o, că el o susţine pe Kamala Harris. Am crezut că e o glumă (…) Rare au fost momentele în care o decizie să fie luată la ora 1.46. De ce la 1.46 şi nu la 8, de ce sâmbătă şi nu luni?”, a punctat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

“O campanie împotriva lui Biden, dusă cu toate mijloacele de presiune”

Ion Cristoiu afirmă că, după prima dezbatere cu Donald Trump, Joe Biden a fost supus unei campanii susţinute de a-şi retrage candidatura la preşedinţia SUA.

“Pe 27 iunie, apare prima ciudăţenie. Se hotărăşte organizarea unei dezbateri polemice între el şi Trump. Spun că e ciudată pentru că nici el nu era desemnat oficial candidat, nici Trump (…) Dezbaterea declanşează o campanie prin care asupra lui Biden se fac presiuni să se retragă (…) Multe lucruri care atunci ni s-au părut normale, acum nu mai sunt. Dacă ar face cineva o analiză, nu cred că a fost o campanie împotriva unui politician atât de masiv dusă, cu toate mijloacele de presiune. Şi nu a fost făcută rău. Adică nu au zis toţi odată <mă, retrage-te!>(…) Şi se declanşează un război. Niciun moment el nu spune <mă, am de gând, aveţi dreptate>. Nu. Spune <nu demisionez, am avut o zi proastă, merg mai departe>. Trimite o scrisoare, îşi organizează un interviu şi în interviu spune că numai Dumnezeu îl poate scoate din cursă”, aminteşte publicistul.

Ion Cristoiu spune că, în urma acestor presiuni, Joe Biden şi-a anunţat duminică retragerea, printr-o scrisoare postată pe X (Twitter) în care nu spune că decizia a fost luată pentru a-i lăsa locul Kamalei Harris.

“Avem pe de o parte un cor, o maşinărie bine pusă la punct, care nu-i cere retragerea doar în prima zi (…) Această campanie l-a făcut să pară şi mai senil (…) Pe parcursul acestei campanii în care el zicea nu (…), nimeni nu a zis <Retrage-te ca să vină Kamala Harris> (…)  şi vine duminică (…) şi apare pe Twitter că se retrage. Misterul. Anunţă că se retrage, în textul ăla nu spune <mă, mă retrag pentru că e una mai tânără, Kamala, în care am încredere>, bla, bla, bla (…)”, a afirmat publicistul.

“Toată lumea s-a aliniat în spatele Kamalei Harris. Brusc”

Ion Cristoiu atrage atenţia că anunţul lui Biden privind susţinerea candidaturii Kamalei Harris a venit mai târziu, retragerea sa nu i-a surprins pe democraţi, iar Kamala Harris se comportă deja ca o succesoare.

“Marea problemă la acest text e că nu convinge pe nimeni (…) Îl ajuta dacă spunea aşa: <Oameni buni, nu am chiar aşa probleme, dar m-am mai gândit că în această campanie e bine să fie o tânără, în care am încredere>. Adică să justifice plecarea, lăsându-i locul (…) Nu se întâmplă asta. De ce la jumătate de oră? (n.r. anunţă susţinerea Kamalei Harris). De ce a revenit şi a spus că e de acord cu Harris? Dar nu numai asta. Misterul. Toată lumea s-a aliniat în spatele Kamalei Harris. Brusc. Dar toţi. (…) Niciun moment democraţii nu au lăsat impresia unei zăpăceli (…) Tot ce face Kamala acum… putea să lase o zi şi să spună: <aoleu, nenorocire, mă ofer eu>. Nu. Aţi văzut azi a ieşit acolo la peluză (…) l-a lăudat pe Biden şi până la urmă se aşază pe ideea că e succesoarea”, a explicat publicistul.

“Biden nu era suficient de progresist. Din start s-a pariat pe Kamala”

Ion Cristoiu susţine că tărăboiul pornit împotriva lui Biden după dezbaterea cu Trump din 27 iunie a avut ca scop înlocuirea candidaturii sale la Preşedinţia SUA cu a Kamalei Harris.

“E clar acum că tot acest tărăboi din 27 iunie până acum a fost făcut ca să fie înlocuit Biden cu Kamala. Mi-e limpede (…) Biden nu a fost în piesă de la început. Este victima unui complot. (…) după părerea mea, chiar de când a început campania, s-a pus problema să nu fie Biden şi să fie Kamala candidat. De ce? Pentru că Trump exprimă o parte a electoratului Americii (…) de partea cealaltă, Biden nu era suficient de progresist. Din start s-a pariat pe Kamala pentru că ea va reuşi să polarizeze cealaltă parte a Americii (…) progresiştii, hispanicii, afroamericanii, femeile, profesorii, presa. Ce parte se aşează în spatele ei? Opusă lui Trump. Acea parte nu se aşeza în spatele lui Biden. (…) A ştiut de la început că ea este. Înainte de a intra în cursă Biden (…) Decizia de înlocuire a lui Biden cu ea a fost luată chiar din clipa în care Biden nu a putut fi convins să renunţe atunci”, a afirmat publicistul.

“Biden va fi obligat să demisioneze”

Ion Cristoiu mai spune că Joe Biden va fi obligat să demisioneze şi din funcţia de preşedinte al SUA pentru că, aşa cum a fost conceput scenariul, va fi eclipsat de Kamala Harris, toată atenţia concentrându-se asupra ei.

“Problema este în felul următor. El, dacă se întoarce, trebuie să conducă America de la sfârşitul lui iulie până în ianuarie. Trei lucruri se vor întâmpla. Primul şi cel mai important este că Kamala Harris îl va eclipsa (…) Doi. El va fi obligat să se dea un pic în spate ca preşedinte şi să o ajute. Trei. Tot ce va face el, toate deciziile vor fi suspectate că sunt ale unui senil. Adică nu vor mai avea forţa aia a Americii. Şi nu în ultimul rând, lumea nu va mai urmări să vadă ce zice, va pândi momentele lui de descumpănire (…) După părerea mea, va fi obligat să o facă. Dacă acesta este scenariul, obligatoriu este ca el să plece şi de acolo pentru că tot scenariul e concentrat pe ea (…) Aţi văzut cum s-au moblizat în spatele ei? (…)Trump nu va ajunge preşedinte. Da (va fi eliminat). Acum e şi mai uşor.”, a susţinut publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici