Iranul a atacat Israelul cu 180 de rachete, fără să facă victime. Urmează răspunsul Israelului

Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete împotriva Israelului, conform Armatei Israelului, fără să facă nicio victimă. Cel puţin o rachetă a căzut pe o şcoală, în centrul ţării. A fost unul dintre cele mai mare atacuri cu rachete balistice asupra Israelului.

Urmărește
365 afișări
Imaginea articolului Iranul a atacat Israelul cu 180 de rachete, fără să facă victime. Urmează răspunsul Israelului

Iranul a atacat Israelul cu 180 de rachete, fără să facă victime. Urmează răspunsul Israelului

Conform unor informaţii pe reţelele de socializare, o persoană a fost ucisă de resturile unei rachete care a căzut în Cisiordania. Incendii şi explozii au avut loc şi în Iordania.

Statele Unite şi Iordania au participat la doborârea rachetelor. Dacă în aprilie, Iranul a lansat 350 de rachete balistice, de croazieră şi drone, de data aceasta a lansat doar rachete balistice, care au cel mai mic timp de ajungere la ţintă, de aproximativ 20-30 minute, şi sunt şi cel mai greu de interceptat.

Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) a anunţat că a lansat sute de rachete balistice împotriva Israelului ca represalii pentru asasinarea secretarului general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a liderului Hamas Ismail Haniyeh şi a generalului IRGC Abbas Nilforushan.

„Răspunsul legal, raţional şi legitim al Iranului la actele teroriste ale regimului sionist – care au implicat vizarea cetăţenilor şi intereselor iraniene şi încălcarea suveranităţii naţionale a Republicii Islamice Iran – a fost pus în aplicare în mod corespunzător. În cazul în care regimul sionist îndrăzneşte să răspundă sau să comită alte acte de răutate, va urma un răspuns ulterior şi zdrobitor. Statele regionale şi susţinătorii sioniştilor sunt sfătuiţi să se despartă de regim”, a transmis misiunea Iranului la ONU pe o reţea de socializare.

Singura întrebare interesantă acum este care va fi răspunsul Israelului. Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, a declarat că vor fi consecinţe, iar locul, modul şi timpul răspunsului va fi stabilit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici