Iranul afirmă că ar putea dura „mult timp” până la represalii împotriva Israelului

Iranul transmite că răspunsul la presupusa ucidere de către Israel a liderului Hamas la Teheran ar putea dura mult timp, semnalând că Republica Islamică nu se va grăbi cu represaliile aşteptate care au stârnit temeri cu privire la un război regional în Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.

Urmărește
677 afișări
Imaginea articolului Iranul afirmă că ar putea dura „mult timp” până la represalii împotriva Israelului

Timpul este de partea noastră şi este posibil ca perioada de aşteptare pentru acest răspuns să fie lungă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC), Ali Mohammad Naeini, citat de televiziunea de stat iraniană.

Este posibil ca răspunsul Iranului să nu fie o repetare a operaţiunilor din trecut”, a spus el, adăugând că Israelul „trebuie să aştepte lovituri calculate şi precise la momentul potrivit”.

Iranul acuză Israelul de uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, pe 31 iulie. Israelul nu a confirmat şi nici nu a negat responsabilitatea.

În aprilie, Iranul a lansat un atac fără precedent de rachete şi drone împotriva Israelului, ca represalii pentru un atac aerian asupra consulatului său din Siria. Corpul Gardienilor Revoluţiei este o ramură a armatei iraniene care raportează direct liderului suprem al ţării, ayatollahul Ali Khamenei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici