Iranul afirmă că Israelul va „plăti un preţ greu” după moartea liderului Hamas

  • Oficialii iranieni condamnă ceea ce ei spun că a fost un atac israelian asupra Teheranului, în urma căruia liderul Hamas Ismail Haniyeh a fost ucis.
  • Liderul suprem iranian, Ayatollah Khamenei, a afirmat într-o declaraţie că „regimul sionist criminal şi terorist a pregătit terenul pentru o pedeapsă severă prin această acţiune”.
  • Israelul a declarat pentru CNN că refuză să comenteze „rapoarte din presa străină”.
Urmărește
725 afișări
Imaginea articolului Iranul afirmă că Israelul va „plăti un preţ greu” după moartea liderului Hamas

Sursa foto: Mediafax Foto

Oficialii iranieni condamnă ceea ce spun ei că a fost un atac israelian asupra Teheranului care l-a ucis pe liderul Hamas Ismail Haniyeh, scrie CNBC.

Gruparea Hamas şi Gardienii Revoluţiei din Iran au emis declaraţii oficiale separate, prin care se confirmă moartea liderului Hamas de miercuri dimineaţa şi au dat vina pe Israel, care nu a comentat încă moartea lui Haniyeh.

Primarul Teheranului, Alireza Zakani, şi fostul comandant al Gardienilor Revoluţiei Iraniene, Mohsen Rezaei, au declarat, în comentarii separate, că Israelul va „plăti un preţ greu”, potrivit presei de stat iraniene.

Într-o declaraţie, liderul suprem al Iranului, Ayatollah Khamenei, a afirmat că „regimul sionist criminal şi terorist a pregătit terenul pentru o pedeapsă severă prin această acţiune”.

În replică, forţele armate israeliene au declarat pentru CNN că „nu răspunde la rapoartele din presa străină”. Într-o postare pe platforma X, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a afirmat că nu există „nicio schimbare în politica de apărare internă”.

„În acest moment, IDF efectuează o evaluare a situaţiei. În cazul în care se decid schimbări, vom actualiza publicul imediat pe platformele IDF şi ale Comandamentului Frontului Intern”, se arată în postarea de pe X, notează The Guardian.

Moartea lui Haniyeh are loc la doar o zi după ce un alt atac israelian – asupra unei zone dens populate din Beirut – a ucis un important comandant al organizaţiei militante libaneze Hezbollah, după cum susţine armata israeliană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici