Conform paginii electronice a agenţiei, cotidianul Kommersant Plus afirmă că Republica Moldova s-ar număra printre ţările care au susţinut Georgia în campania împotriva Osetiei de Sud. Ziarul, care citează "surse la nivel înalt, apropiate de conducerea moldovenească", afirmă că, în lunile mai şi iunie, din depozitele de armament de la Ungheni au fost transportate mai multe vagoane cu proiectile.
Sursa citată adaugă că vagoanele au fost trimise în portul românesc Constanţa, de unde au fost transportate, pe mare, către portul georgian Poti. Potrivit ziarului, proiectilele au fost transferate în containere româneşti noi, fără marcaje, şi, înainte de a fi încărcate, au fost testate în România. La operaţiunile de selectare şi încărcare a proiectilelor ar fi asistat, conform ziarului, şi ofiţeri în civil ai Ministerului georgian al Apărării.
Surse citate de Novîi Region susţin că muniţia ar fi fost plătită de Statele Unite, iar Ministerul Apărării de la Chişinău intenţiona să folosească suma astfel obţinută pentru construirea de locuinţe pentru militari, însă este posibil ca o parte din bani să fi fost împărţiţi între apropiaţii preşedintelui moldovean, Vladimir Voronin, urmând să fie folosiţi în campania electorală.
Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale din Republica Moldova, generalul de divizie Ion Coropcean, a afirmat, într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Apărării, că "informaţiile apărute în mass-media referitor la livrarea muniţiilor de către Republica Moldova Georgiei sunt nefontate şi aberante", precizând că în perioadele citate de presă "nu s-a efectuat nici o tranzacţie de vânzare a armamentului".