Iranul neagă informaţiile privind transferul de rachete către Rusia

Iranul neagă acuzaţiile privind transferul de rachete către Rusia, catalogând afirmaţiile ca fiind parte dintr-un „război psihologic”, în contextul escaladării tensiunilor în conflictul din Ucraina.

Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului Iranul neagă informaţiile privind transferul de rachete către Rusia

Iranul neagă informaţiile privind transferul de rachete către Rusia

Un înalt comandant al Gărzilor Revoluţionare din Iran a negat luni informaţiile potrivit cărora Iranul ar fi transferat rachete către Rusia, relatează presa iraniană, citată de Reuters, în contextul îngrijorărilor Occidentului cu privire la posibilitatea ca acestea să fie folosite în războiul din Ucraina.

CNN şi Wall Street Journal au scris săptămâna trecută, citând surse neidentificate, că Iranul ar fi trimis rachete balistice cu rază scurtă de acţiune către Rusia.

Cu toate acestea, generalul de brigadă Fazlollah Nozari, adjunct al comandantului Cartierului General Central Khatam al-Anbia, a spus pentru Agenţia de Ştiri pentru Muncii din Iran: „Nicio rachetă nu a fost trimisă în Rusia, iar această afirmaţie este un fel de război psihologic”.

„Iranul nu sprijină niciuna dintre părţile implicate în conflictul Ucraina-Rusia”, a adăugat Nozari.

Întrebat despre asta, Kremlinul a declarat că Iranul este un partener de nădejde al Rusiei şi că cele două ţări se află în discuţii în ceea ce priveşte mai multe domenii.

În acelaşi timp, Ucraina a avertizat săptămâna trecută că aprofundarea cooperării militare între Teheran şi Moscova reprezintă o ameninţare nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Europa şi Orientul Mijlociu, cerând comunităţii internaţionale să intensifice presiunea asupra ambelor ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici