Iranul respinge cererile occidentale de a se abţine de la atacuri asupra Israelului

  • Iranul a respins cererile făcute de ţările occidentale de a se abţine de la atacuri împotriva Israelului.
  • Iranienii susţin că răspunsul reprezintă „un drept legal”.
  • Atacul ar reprezenta răspunsul Iranului la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, luna trecută.
Urmărește
870 afișări
Imaginea articolului Iranul respinge cererile occidentale de a se abţine de la atacuri asupra Israelului

Iranul respinge cererile occidentale de a se abţine de la atacuri asupra Israelului

Mai multe ţări occidentale au lansat mesaje publice prin care cer Iranului să nu atace Israelul şi să nu provoace o extindere a conflictului din Gaza.

Prim-ministrul britanic Keir Starmer l-a îndemnat luni, în timpul unei conversaţii telefonice, pe preşedintele iranian Masoud Pezeshkian „să renunţe la ameninţările sale privind un atac militar”.

Pezeshkian a spus însă că răzbunarea este o „modalitate de a opri criminalitatea” şi „dreptul legal” al Iranului, potrivit presei de stat iraniene, preluate de BBC.

Armata din Israel, care nu a spus dacă a fost sau nu a fost implicată în asasinarea lui Haniyeh, este în stare de alertă de cel mai ridicat nivel. De asemenea, americanii au trimis în Orientul Mijlociu un portavion şi un submarin cu rachete balistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici