Iranul spune că se aşteaptă ca Hezbollah să lovească mai adânc în Israel

Iranul a declarat sâmbătă că se aşteaptă ca gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Teheran, să lovească mai adânc în Israel şi să nu se mai limiteze la ţinte militare, după ce Israelul l-a ucis pe comandantul militar al Hezbollah.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Iranul spune că se aşteaptă ca Hezbollah să lovească mai adânc în Israel

Iranul spune că se aşteaptă ca Hezbollah să lovească mai adânc în Israel

Hezbollah a avut schimburi de focuri aproape zilnice cu forţele israeliene, afirmând că vizează poziţii militare de peste graniţă, de când aliatul său palestinian Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie, declanşând războiul din Gaza, notează AFP.

Dar o lovitură revendicată de Israel într-o zonă rezidenţială supraaglomerată din sudul Beirutului a schimbat calculele, a declarat misiunea Iranului la Naţiunile Unite.

„Ne aşteptăm... Hezbollah să aleagă mai multe ţinte şi (să lovească) mai adânc în răspunsul său", a declarat misiunea citată de agenţia oficială de presă IRNA.

„În al doilea rând, că nu îşi va limita răspunsul la ţinte militare".

Lovitura de marţi l-a ucis pe comandantul Hezbollah Fuad Shukr.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Liban, cinci civili - trei femei şi doi copii - au murit, de asemenea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici