- Home
- Externe
- TEHERAN, (08.07.2014, 12:41)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul va avea nevoie de 190.000 de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului
Iranul va avea nevoie pentru viitor de 190.000 de centrifuge, în timp ce Statele Unite susţin limitarea la un număr de 10.000, a declarat liderul suprem Ali Khamenei, care are ultimul cuvânt în dosarul nuclear iranian, a anunţat, marţi, presa locală.
Urmărește
209 afișări
Iranul va avea nevoie de 190.000 de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Obiectivul lor este acceptarea unei capacităţi de 10.000 SWU (Separative Work Unit), ceea ce reprezintă 10.000 de centrifuge de tip vechi pe care deja le deţinem", a afirmat liderul suprem iranian, într-un discurs susţinut luni seară în prezenţa oficialilor de la Teheran.
"Oficialii noştri spun că avem nevoie de 190.000 de centrifuge. Poate nu astăzi, în doi sau cinci ani, dar este necesarul incontestabil al ţării", a adăugat Ali Khamenei. "Acest necesar trebuie asigurat", a subliniat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Centrifugele sunt aparate care realizează îmbogăţirea uraniului. Declaraţiile ayatollahului Khamenei intervin în contextul în care negociatorii iranieni încearcă să ajungă la un acord cu marile puteri în dosarul nuclear, în discuţiile de la Viena.
Programul de îmbogăţire a uraniului este unul dintre subiectele divergente între Iran şi negociatorii din statele care formează grupul 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania).
Ţările occidentale acuză Teheranul că foloseşte programul nuclear pentru a-şi dezvolta arma atomică, acuzaţie respinsă de fiecare dată de Teheran. Iranul afirmă că doreşte menţinerea programului de îmbogăţire a uraniului pentru producerea de energie necesară centralelor nucleare.
Negocieri finale privind programul nuclear al Teheranului au început joia trecută la Viena, un maraton prezentat ca istoric şi care ar putea să dureze până la 20 iulie. Discuţiile vizează găsirea unui acord care să garanteze natura paşnică a programului iranian, după zece ani de tensiuni generate de acest dosar, în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale impuse regimului de la Teheran.
Citeşte şi:
O firmă americană va investi 1,175 miliarde de dolari în Iran, într-un proiect energetic
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe