Iranul vrea să sancţioneze companiile străine care au legături cu Israelul

Guvernul iranian a adoptat un proiect de lege pentru a sancţiona companiile străine implicate în afaceri cu Israelul, cu scopul de a exercita presiuni asupra statului evreu, din cauza ofensivei sale din Fâşia Gaza, a relatat luni publicaţia guvernamentală Iran.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Iranul vrea să sancţioneze companiile străine care au legături cu Israelul

Ministrul iranian al Industriilor, Ali Akbar Mehrabian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste sancţiuni, a căror natură nu a fost menţionată de cotidian, se vor aplica "societăţilor care investesc în teritoriile ocupate sau care sprijină regimul sionist". Proiectul de lege, care a fost adoptat duminică de Guvern, urmează să fie aprobat de Parlament pentru a intra in vigoare.

Agenţia de presă Isna a anunţat la 5 ianuarie că ministrul iranian al Industriilor, Ali Akbar Mehrabian, a ordonat ca "toate activităţile de distribuţie şi producţie ale companiilor bănuite că ar avea acţionari sionişti să fie suspendate".

În Iran există puţine companii străine care produc în ţară, precum constructorul de automobile Renault sau compania alimentară elveţiană Nestle.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a cerut, într-un mesaj către omologul său alegerian Abdelaziz Bouteflika, tuturor ţărilor musulmane să îşi "coordoneze acţiunile din toate domeniile politice şi economice împotriva liderilor sionişti criminali pentru ca aceştia să regrete acţiunile lor sălbatice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici