Îşi pregăteşte Putin succesorii? ISW: Preşedintele Putin a demis mai mulţi oficiali ruşi şi i-a înlocuit cu rude de-ale lui sau de-ale apropiaţilor lui

  • Institutul pentru Studiul Războiului sugerează, în analiza recentă a situaţiei din Ucraina, că Putin îşi pregăteşte succesorii la conducerea Rusiei.
  • Ieri, a fost anunţată demiterea mai multor oficiali ruşi şi înlocuirea acestora cu fie rude de-ale preşedintelui, fie de-ale apropiaţilor lui.
Urmărește
1229 afișări
Imaginea articolului Îşi pregăteşte Putin succesorii? ISW: Preşedintele Putin a demis mai mulţi oficiali ruşi şi i-a înlocuit cu rude de-ale lui sau de-ale apropiaţilor lui

Îşi pregăteşte Putin succesorii? ISW: Preşedintele Putin a demis mai mulţi oficiali ruşi şi i-a înlocuit cu rude de-ale lui sau de-ale apropiaţilor lui

Luni, preşedintele Putin a demis mai mulţi adjuncţi din ministerul apărării, printre care pe Nikolai Pankov, Rulan Tsalikov, Tatiana Şevţova şi pe generalul Pavel Popov. Înlocuirea acestor oficiali a inclus şi numirea Annei Tsivileva, nepoata lui Putin, în poziţia de ministru adjunct al apărării. De asemenea, Pavel Fradkov, fiul lui Mihail Fradkov - directorul Institutului Rusesc pentru Studii Strategice şi fost prim-ministru şi şef de informaţii - a fost numit şi el ministru adjunct al apărării. Fratele acestuia conduce Promsvyazbank şi s-a logodit, recent, cu Evghenia Guţul, guvernatoarea regiunii autonome Găgăuzia.

Interesant este că Anna Tsivileva este căsătorită cu Serghei Tsivileva, ministrul rus al energiei, care a preluat această poziţie în mai, după ce s-a aflat la conducerea regiunii Kemorovo. Despre Tsivileva, numită înainte Anna Putin, s-a scris şi că ar fi, de fapt, verişoară de gradul doi a lui Vladimir Putin. Aceasta deţine o companie mare de cărbune, numită Kolmar. În august 2022, compania acesteia s-a relocat din Elveţia în Dubai pentru a scăpa de embargoul pus Rusiei pe cărbune. Tsivileva conduce şi Fundaţia „Defenders of Fatherland”, care sprijină militarii care participă la invazia în Ucraina.

Putin l-a numit şi pe Leonid Gornin în poziţia de prim adjunct al ministrului apărării. Acesta are experienţă în finanţe şi a fost, între 2012 până în 2018, ministru adjunct al finanţelor.

Recentele numiri ale lui Putin subliniază un trend al instalării la putere a mai multor persoane cu cunoştinţe în economie, în special în ministerul apărării. Acest trend a început cu înlocuirea ministrului Serghei Şoigu, pe 12 mai, cu Andrei Belousov, de profesie economist.

„Numirile sugerează că Putin prioritizează numirea unor oficiali pe care îi consideră loiali regimului şi a unor economişti care să îmbunătăţească baza industrială rusească de apărare”, scrie ISW. „De asemenea, acesta încearcă să găsească posibili succesori ai regimului din rândul copiilor sau rudelor sale sau ale altor oficiali ruşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici