Islamiştii incendiază imaginea unui drapel american la Londra

Aproximativ 50 de militanţi islamişti au ars, duminică, imaginea unui drapel american în faţa ambasadei Statelor Unite la Londra, în momentul ceremoniilor organizate cu ocazia comemorării a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Islamiştii incendiază imaginea unui drapel american la Londra

Islamiştii incendiază imaginea unui drapel american la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii, care aparţin mişcării "Musulmanii împotriva cruciadelor", potrivit agenţiei britanice Press Association (PA), au scandat sloganuri antiamericane cum ar fi "SUA teroriste", arborând banderole ostile Statelor Unite şi au ars o imagine reprezentând un drapel american.

Potrivit PA, aceştia voiau să perturbe minutul de reculegere respectat pentru a marca momentul în care primul avion deturnat de terorişti la 11 septembrie 2001 s-a prăbuşit peste unul dintre turnurile World Trade Center la New York.

Când manifestanţii au dat foc foii de hârtie reprezentând drapelul american, poliţia a format un cordon în jurul acestora, dar nu au fost confruntări, a precizat fotoreporterul AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici