Israel îşi extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

Israel a intensificat bombardamentele asupra Libanului, vizând atât ţinte în bastioanele Hezbollah, cât şi în alte regiuni, în contextul unor ciocniri la graniţă, informează AFP.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Israel îşi extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

Israel îşi extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

Israel a extins atacurile aeriene asupra Libanului, lovind ţinte în oraşe precum Nabatiyeh şi Kfar Tibnit, unde un bombardament a distrus o moschee veche de 100 de ani. În urma acestor raiduri, Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat 15 victime în trei sate.

Armata israeliană a declarat că operaţiunile sale vizează lansatoarele de rachete Hezbollah şi infrastructura militară, susţinând că a eliminat „zeci de terorişti” în confruntările de la graniţă. În acest context, Hezbollah a confirmat ciocniri cu trupele israeliene şi a lansat rachete asupra soldaţilor israelieni din apropierea localităţii Maroun al-Ras.

Purtătorul de cuvânt al forţelor de menţinere a păcii ale ONU în Liban a avertizat că escaladarea conflictului ar putea duce la o criză regională gravă. În urma atacurilor, peste 1.200 de oameni au murit în Liban, iar aproximativ un milion au fost mutaţi. Premierul libanez Najib Mikati a anunţat că guvernul său va cere Consiliului de Securitate al ONU să adopte o rezoluţie pentru un armistiţiu complet şi imediat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
liban,
hezbollah

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici