Israel şi Hamas negociază pacea în Qatar. Cât de aproape suntem de încheierea războiului

  • Reprezentanţi ai Israelului şi Hamas discută prin interpuşi condiţiile păcii.
  • Israelul a pierdut 327 de militari de la începutul războiului.
  • Casa Albă: Iranul finanţează protestele anti-Israel.
Urmărește
585 afișări
Imaginea articolului Israel şi Hamas negociază pacea în Qatar. Cât de aproape suntem de încheierea războiului

Israel şi Hamas negociază pacea în Qatar. Cât de aproape suntem de încheierea războiului

Astăzi are loc o nouă rundă de negocieri în Doha, Qatar, după ce ieri directorul CIA, William Burns, a fost primit, la Cairo, de Preşedintele Egiptului. Abdel Fattah el-Sisi a subliniat importanţa unei soluţii cu două state, precum şi prevenirea extinderii conflictului în regiune. Între timp, Israelul a extins operaţiunile din oraşul Gaza, unde un militar din forţele pentru operaţii speciale a fost ucis.

Par tot mai îndepărtate şansele unui acord între Israel şi Hamas. Care sunt cauzele?

Este una dintre ultimele ocazii ca războiul să înceteze. Peste 10.000 de rachete au fost trase din Gaza spre Israel şi peste 1.000 din Liban de gruparea Hezbollah, controlată de Iran. Ieri, Israel a pierdut un militar din forţele pentru operaţii speciale, astfel, număru total al militarilor israelieni ucişi în război a ajuns la 327.
 
De cealaltă parte, peste 37.000 de palestinieni şi-au pierdut viaţa. Situaţia este critică atât pentru populaţia Palestinei cât şi pentru ostatici, motiv pentru care Statele Unite pun presiune asupra Israelului pentru a accepta termenii acordului de încetare a focului. Egiptul şi Qatar pun presiune pe Hamas pentru a accepta, la rândul său, termenii acordului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici