Israel şi Hamas reiau astăzi negocierile de pace la Doha

  • Negocierile de pace la Doha se reiau astăzi la ora 13.00 după o pauză pentru rugăciunile de vineri.
  • Prezenţa unei echipe de securitate întărită a încurajat delegaţia israeliană şi a transmis un mesaj pozitiv pentru mediatorii internaţionali.
  • Sondajul Maariv indică o opinie publică divizată, cu 47% dintre israelieni opunându-se demiterii ministrului Apărării Yoav Galant şi 57% considerând că Israelul poate face faţă unui atac din mai multe fronturi doar cu ajutorul Washingtonului.
Urmărește
390 afișări
Imaginea articolului Israel şi Hamas reiau astăzi negocierile de pace la Doha

Israel şi Hamas reiau astăzi negocierile de pace la Doha

Publicaţia israeliană Yedioth a raportat că negocierile pentru acordul de pace se vor relua astăzi la ora 13.00, după întreruperea cauzată de rugăciunile de vineri. În ciuda unor îndoieli în rândul delegaţiei israeliene privind capacitatea de a rămâne la Doha, prezenţa unei echipe de securitate întărită cu arme a transmis un mesaj pozitiv pentru Egipt, Qatar şi Statele Unite. Se aşteaptă ca poziţia Israelului să sufere modificări, chiar dacă minore, în cadrul discuţiilor.
 
Un lider al echipei israeliene de negociere a subliniat că, deşi mandatul lor este relativ larg, premierul Benjamin Netanyahu are cerinţe specifice care ar putea face dificilă atingerea unui acord. Totodată, sondajul Maariv relevă că 47% dintre israelieni se opun demiterii ministrului Apărării Yoav Galant, în timp ce 27% o susţin.
 
O sursă apropiată de Hezbollah a declarat pentru Washington Post că organizaţia nu va lansa acţiuni de represalii în timpul discuţiilor din Qatar, pentru a nu perturba procesul de negociere. Rezumatul primei zile de discuţii a indicat că, deşi conversaţiile sunt considerate „bune şi utile”, complexitatea acestora a fost recunoscută, iar Hamas a declarat că a răspuns deja suficient şi nu este pregătit să satisfacă noile cereri.
 
Pe de altă parte, un sondaj Maariv a arătat că 57% dintre israelieni cred că Israelul poate face faţă unui atac din mai multe fronturi doar cu ajutorul Washingtonului. În privinţa liderilor, 40% dintre israelieni consideră că Netanyahu este preferat pentru conducerea guvernului, în comparaţie cu 39% care îl susţin pe Benny Gantz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici