- Home
- Externe
- MOSCOVA, (30.12.2017, 02:54)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Israelul a notificat UNESCO în privinţa retragerii din organizaţie, pe fondul conflictului generat de statutul oraşului Ierusalim
Guvernul israelian, condus de către premierul Benjamin Netanyahu, a notificat, vineri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) în privinţa retragerii din această structură, pe fondul conflictului privind statutul oraşului Ierusalim, relatează agenţia Tass.
Urmărește
539 afișări
Israelul a notificat UNESCO în privinţa retragerii din organizaţie, pe fondul conflictului privind statutul oraşului Ierusalim
"Din postura mea de director general al UNESCO, mi-a fost oficial anunţată astăzi, de către guvernul israelian, retragerea Israelului din Organizaţie, începând cu 31 decembrie 2018, ca urmare a unei decizii luate la 12 octombrie 2017. Regret profund acest lucru, deoarece este convingerea mea că, în cadrul UNESCO şi nu în afara Organizaţiei, statele pot încerca cel mai bine să depăşească diferenţele în domeniile de competenţă ale Organizaţiei", a declarat Audrey Azoulay, director general al UNESCO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Statele Unite şi-au anunţat tot la 12 octombrie retragerea din UNESCO. În acea zi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat pregătirea retragerii ţării sale din organizaţie.
Membru al UNESCO din 1949, Israelul a decis să suspende cooperarea cu organizaţia după ce consiliul executiv al UNESCO a adoptat o rezoluţie prin care a condamnat Israelul pentru că ar pune obstacole în calea musulmanilor care doresc să viziteze Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.
În 2011, Statele Unite au refuzat să contribuie la UNESCO după acordarea calităţii de membru cu drepturi depline pentru Autoritatea Palestiniană, iar Israelul a urmat exemplul. Ca urmare, UNESCO a pierdut 22% din finanţare.
Preşedintele american Donald Trump a activat, la 6 decembrie, un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.
Aprobarea de către Statele Unite a cerinţei Israelului ca întreg Ierusalimul să fie capitala ţării întrerupe politica americană din ultimele decenii, potrivit căreia statutul oraşului trebuie decis în negocierile cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Comunitatea internaţională nu recunoaşte suveranitatea israeliană asupra întregului oraş Ierusalim.
La 21 decembrie, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Mahmud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a catalogat decizia drept o "victorie pentru Palestina".
Citeşte şi: Premierul Spaniei doreşte un calendar exact de acţiuni pentru noul Parlament al Cataloniei
Citeşte şi: China respinge acuzaţiile lui Trump/ Global Times:"Nu aşa trebuie să se comporte un preşedinte al SUA"
Citeşte şi: Sisteme antiaeriene S-400 vândute Turciei de către Rusia, în pofida apartenenţei la NATO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe