- Home
- Externe
- IERUSALIM, (03.01.2014, 11:49)
- Valentin Vidu - Mediafax
Israelul a testat pentru a doua oară, cu succes, sistemul antirachetă de tip Arrow 3
Israelul a testat pentru a doua oară, cu succes, vineri, sistemul Arrow 3, creat împreună cu Statele Unite şi menit să intercepteze rachete balistice, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.
Urmărește
352 afișări
Israelul a testat pentru a doua oară, cu succes, sistemul antirachetă de tip Arrow 3
"Un al doilea test, în zbor, al interceptorului (de tip) Arrow 3 a fost efectuat cu succes (...) deasupra Mării Mediterane" vineri dimineaţa, a precizat ministerul într-un comunicat. "El a efectuat o traiectorie în afara atmosferei, în spaţiu, conform planurilor", adaugă aceeaşi sursă.
Sistemul Arrow 3 (Hetz, în ebraică), testat prima dată în februarie 2013, este alcătuit dintr-un radar, care detectează rachete şi transmite informaţii unui centru de control, care, la rândul său, declanşează lansarea unei rachete, după ce analizează şi calculează traiectoria rachetei balistice de interceptat.
El este finanţat parţial de către Statele Unite, prin participarea constructorului de avioane Boeing.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
-
Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
Lansarea proiectului Arrow a avut loc în 1988, în cadrul programului antibalistic american cunoscut sub numele de "Războiul Stelelor". Proiectul a fost accelerat după bombardarea teritoriului israelian cu rachete de tip Scud irakiene în timpul Primului Război din Golf, în 1991.
Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică şi se teme că ar putea echipa rachete balistice cu focoase nucleare, acuzaţii respinse de către Teheran.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Scutul antirachetă al NATO este în continuare necesar, în pofida acordului cu Iranul, afirmă Hagel
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe