Israelul afirmă că a bombardat depozite de arme ale Hezbollah în Liban

Armata israeliană a precizat miercuri că a bombardat în cursul nopţii depozite de arme ale Hezbollah în Valea Bekaa din Liban, aceasta fiind cea mai recentă lovitură asupra depozitelor de arme dintr-un bastion important al puternicei miliţii susţinute de Iran.

Urmărește
528 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că a bombardat depozite de arme ale Hezbollah în Liban

Israelul afirmă că a bombardat depozite de arme ale Hezbollah în Liban

Atacul aerian a avut loc la câteva ore după ce ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că „atacarea depozitelor de muniţii din Liban este o pregătire pentru orice s-ar putea întâmpla”.
 
Hezbollah şi armata israeliană au fost blocate în ostilităţi în ultimele 10 luni, în paralel cu războiul din Gaza, care s-a extins pe mai multe alte fronturi şi a provocat temeri privind un conflict total în Orientul Mijlociu.
 
În timp ce majoritatea schimburilor de focuri au avut loc de-a lungul graniţe Libanului cu Israelul, unele lovituri israeliene au avut loc mai adânc în Liban, inclusiv în Beqaa.
 
Sursele de securitate din Liban nu au confirmat imediat că depozitele de arme au fost vizate marţi. Sursele au declarat că atacul a avut loc într-o zonă rezidenţială din apropierea oraşului Baalbek din estul Văii Bekaa, o zonă populată în principal de musulmani şiiţi din care Hezbollah îşi extrage sprijinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici