Israelul afirmă că a dejucat un complot ISIS vizând un mall din Tel Aviv

Serviciile de securitate israeliene au declarat joi că au dejucat un atac cu bombă planificat asupra Azrieli Mall din Tel Aviv de către un grup despre care se crede că are legătură cu ISIS, relatează CNN.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că a dejucat un complot ISIS vizând un mall din Tel Aviv

Israelul afirmă că a dejucat un complot ISIS vizând un mall din Tel Aviv

Poliţia israeliană şi Agenţia israeliană de securitate (ISA) au declarat într-un comunicat comun că cinci locuitori ai oraşului Tayibe, situat la nord de Tel Aviv şi aproape de Cisiordania, plănuiau atacul de câteva săptămâni.

O investigaţie secretă care a durat o lună a condus la arestarea celor doi lideri ai celulei, ambii având legături cu ISIS, au precizat poliţia şi ISA în declaraţia lor.

Poliţia israeliană a raportat că suspecţii plănuiau să călătorească în zonele de luptă ISIS din străinătate, să stabilească legături cu agenţi străini şi că au recrutat deja alţi trei rezidenţi israelieni.

În plus, poliţia israeliană a declarat că, în timpul anchetei, autorităţile au descoperit că suspecţii vizionaseră videoclipuri cu bombardamente în Siria şi discutau despre cantitatea de material exploziv necesară pentru a distruge turnurile Azrieli din Tel Aviv.

Poliţia a adăugat că a intervenit şi a arestat grupul înainte ca planurile lor să se materializeze.

O înregistrare video a operaţiunii de arestare, difuzată de poliţia israeliană, arată cum soldaţii iau cu asalt o casă şi arestează trei persoane. La sfârşitul videoclipului, o fotografie arată o mitralieră Uzi într-o pungă de plastic.

Nu se ştie dacă ISIS a revendicat complotul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici