Israelul afirmă că a „eliminat” un comandant palestinian

Muhhamad Jabber, cunoscut drept Abu Shujaa, lider al unei reţele din tabăra de refugiaţi Nur Shams, a fost eliminat într-o operaţiune a armatei israeliene în Tulkarm.

Urmărește
1183 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că a „eliminat” un comandant palestinian

Israelul afirmă că a „eliminat” un comandant palestinian

Armata israeliană a eliminat, joi, cinci militanţi palestinieni în oraşul Tulkarm din Cisiordania ocupată, inclusiv pe Mohammed Jaber, cunoscut sub numele de Abu Shujaa, lider al Brigăzii Tulkarm, un grup local afiliat Jihadului Islamic.

„Teroristul Muhhamad Jabber, „Abu Shujaa”, a fost eliminat în urma unor schimburi de focuri în timpul operaţiunilor antiteroriste din Tulkarm”, a scris Israel Defense Forces, pe X.

Moartea lui Jaber a fost confirmată ulterior de Jihadul Islamic, care a declarat că acesta şi „mai mulţi fraţi ai săi” au murit într-o „bătălie eroică” împotriva soldaţilor israelieni.

Militanţii s-au ascuns într-o moschee din tabăra de refugiaţi Nur Shams din Tulkarm, o zonă cunoscută pentru prezenţa grupărilor armate palestiniene.

Brigada Tulkarm, din care făcea parte Jaber, este un grup armat afiliat mai multor facţiuni palestiniene, iar Brigăzile Al-Quds reprezintă aripa militară a Jihadului Islamic.

În urma acestei ofensive, Hamas a raportat moartea a 10 dintre combatanţii săi în diverse locaţii, iar Ministerul Sănătăţii palestinian a confirmat o a 11-a victimă, fără a preciza dacă era luptător sau civil.

Tabăra de refugiaţi Nur Shams, ca şi alte tabere similare din Orientul Mijlociu, datează din războiul din 1948, când aproximativ 700.000 de palestinieni au fost forţaţi să părăsească ceea ce este acum Israelul.

Cisiordania, ocupată de Israel în 1967, este populată de aproximativ 3 milioane de palestinieni, care trăiesc sub control militar israelian, şi peste 500.000 de colonişti evrei în aşezări considerate ilegale de majoritatea comunităţii internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici