Israelul are capacitatea de a „lovi orice ţintă din Orientul Mijlociu”, avertizează un oficial militar

Şeful Statului Major al Forţelor de Apărare Israeliene, Herzi Halevi, a transmis un mesaj dur cu privire la un potenţial atac de represalii asupra Iranului, avertizând că Israelul are mijloacele de a „lovi orice ţintă din Orientul Mijlociu”.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Israelul are capacitatea de a „lovi orice ţintă din Orientul Mijlociu”, avertizează un oficial militar

Israelul are capacitatea de a „lovi orice ţintă din Orientul Mijlociu”, avertizează un oficial militar

Vizitând miercuri baza aeriană Tel Nof, Halevi a declarat că Israelul ştie cum să „localizeze ţinte importante” şi va răspunde la atacul Iranului cu lovituri de „precizie şi putere”.

„Avem capacitatea de a ajunge şi de a lovi orice punct din Orientul Mijlociu. Iar aceia dintre duşmanii noştri care nu au înţeles încă acest lucru, vor înţelege în curând”, a declarat Halevi într-un clip video, potrivit CNN.

În timp ce israelienii din întreaga ţară sărbătoresc miercuri Anul Nou evreiesc, Halevi a declarat că armata israeliană continuă „să opereze şi să lovească pe toate fronturile”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un avertisment similar imediat după atacurile cu rachete lansate marţi de Iran, promiţând că Teheranul „va plăti” pentru acţiunile sale.

Netanyahu a acuzat Teheranul că nu înţelege „hotărârea Israelului de a riposta” împotriva duşmanilor săi şi a promis că va riposta.

Comentariile de miercuri sunt ecoul primei declaraţii publice a lui Netanyahu după ce un atac aerian israelian l-a ucis vineri la Beirut pe Hassan Nasrallah, liderul grupării militante Hezbollah, cu sediul în Liban.

„Nu există niciun loc în Iran sau în Orientul Mijlociu unde braţul lung al Israelului să nu ajungă”, a declarat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici