NEWS ALERT  Israelul confirmă că numărul 2 al grupării Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis în Gaza

Armata israeliană a declarat joi că a confirmat că şeful aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis într-o lovitură aeriană în Gaza în luna iulie.

Urmărește
2039 afișări
Imaginea articolului Israelul confirmă că numărul 2 al grupării Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis în Gaza

Israelul confirmă oficial că numărul 2 al grupării Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis în Gaza

Israelul l-a vizat pe Deif într-o lovitură din 13 iulie, care a lovit un complex de la periferia oraşului Khan Younis din sudul Gazei, dar nu a existat nicio confirmare imediată că Deif a fost ucis, notează Associated Press.

Mai mult de 90 de alte persoane, inclusiv civili strămutaţi în corturile din apropiere, au fost ucise în urma atacului.

Într-o declaraţie de joi, armata israeliană a afirmat că „în urma unei evaluări a serviciilor de informaţii, se poate confirma că Mohammed Deif a fost eliminat în atac”.

Mohammed Deif a fost unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas în anii 1990 şi a condus unitatea timp de decenii. Sub comanda sa, aceasta a comis zeci de atentate sinucigaşe cu bombă împotriva israelienilor.

Deif a devenit o ţintă-cheie pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu după atacurile Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, relatează Bloomberg.

În cadrul unei postări pe platforma X, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, spune că această confirmare a uciderii comandantului militar al Hamas, Muhammad Deif, este un „mare pas" spre eradicarea grupului terorist.

„Uciderea maestrului ucigaş Muhammad Deif, "Bin Laden al Gazei", la 13 iulie 2024, este un mare pas spre eradicarea Hamas ca organizaţie militară şi guvernamentală şi spre atingerea obiectivelor războiului pe care ni le-am propus", se arată în postarea de pe X, însoţită de o fotografie în care se pare că îl bifează pe Deif cu un marker negru pe un grafic de perete care descrie structura grupului terorist.

În urma evenimentelor din 7 octombrie, aproximativ 1200 de persoane au fost ucise şi au luat aproximativ 250 de ostatici. Guvernul a promis să elimine toate figurile de rang înalt ale Hamas.

Anunţul vine la o zi după ce liderul grupării Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici