Israelul efectuează acum incursiuni „limitate” în Liban şi a lovit centrului Beirutului pentru prima dată în aproape două decenii

  • Israelul a efectuat incursiuni terestre limitate în Liban şi a efectuat luni un atac aerian asupra centrului Beirutului pentru prima dată în aproape două decenii.
  • Forţele israeliene au efectuat operaţiuni de mică amploare peste graniţă, în timp ce ţara îşi extinde ofensiva împotriva adversarilor săi din regiune.
Urmărește
568 afișări
Imaginea articolului Israelul efectuează acum incursiuni „limitate” în Liban şi a lovit centrului Beirutului pentru prima dată în aproape două decenii

Foto: Ilustratie conflict

FT relatează, citând surse din cadrul forţelor israeliene, că incursiunile au avut o amploare limitată şi au vizat poziţiile de artilerie ale Hezbollah, gruparea militantă susţinută de Iran, şi alte infrastructuri din apropierea frontierei.
 
Nu este prima dată când forţele israeliene desfăşoară operaţiuni pe partea libaneză a frontierei de la începutul războiului. În aprilie, patru soldaţi israelieni au fost răniţi în timpul desfăşurării unei operaţiuni în interiorul teritoriului libanez.
 
Însă liderii militari israelieni au evocat în ultimele săptămâni perspectiva unei ofensive terestre în Liban şi au mobilizat cel puţin două brigăzi la frontiera de nord.
 
Ministrul apărării Yoav Gallant a declarat că Israelul va folosi „toate mijloacele de care dispune” împotriva Hezbollah, în timp ce vizita luni trupele staţionate la graniţa cu Libanul.
 
„Forţele sunt gata şi pregătite să lovească”, a postat Gallant pe X, în timp ce Hezbollah a promis, de asemenea, să continue conflictul.
 
Trei lideri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei, un grup ce uneşte mai multe facţiuni, au fost ucişi într-o clădire de apartamente din zona podului Kola din Beirut, luni dimineaţa devreme.
 
Videoclipuri din centrul Beirutului au arătat dărâmături împrăştiate pe o stradă aglomerată, în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul atacului, care, potrivit imaginilor, a vizat un anumit apartament.
 
Zile întregi de atacuri asupra suburbiilor din sudul Beirutului au ucis zeci de comandanţi de vârf ai Hezbollah, inclusiv pe liderul său Hassan Nasrallah, iar Israelul a continuat să lanseze atacuri peste noapte asupra ţintelor Hezbollah din Valea Bekaa, în estul Libanului.
 
Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat luni că gruparea nu îşi va opri lupta împotriva Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici