Israelul loveşte centrul din Gaza şi trimite tancuri în nordul oraşului Rafah

Forţele israeliene au bombardat miercuri zone din centrul Fâşiei Gaza, ucigând cel puţin nouă palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii, în timp ce tancurile israeliene au efectuat o înaintare limitată mai departe în Rafah, în sud, potrivit Reuters.

Urmărește
1559 afișări
Imaginea articolului Israelul loveşte centrul din Gaza şi trimite tancuri în nordul oraşului Rafah

Israelul loveşte centrul din Gaza şi trimite tancuri în nordul oraşului Rafah

Într-un atac aerian israelian aproape de miezul nopţii asupra unei case din Al-Zawyda, în centrul Fâşiei Gaza, opt persoane au fost ucise, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

O altă lovitură a ucis un bărbat în tabăra Nuseirat, una dintre cele opt tabere de refugiaţi din enclavă, unde 23 de persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra unei şcoli în urmă cu o zi.

Tancurile israeliene au bombardat, de asemenea, zonele estice ale taberelor Al-Bureij şi Al-Maghazi din centrul enclavei, au declarat locuitorii, iar un atac aerian a distrus o moschee.

Între timp, în Rafah, tancurile au efectuat un raid în nordul oraşului înainte de a se retrage, o tactică pe care forţele israeliene au folosit-o în alte zone înainte de a organiza incursiuni mai adânci.

Tancurile au operat în cea mai mare parte a oraşului începând cu luna mai, deşi nu au pătruns adânc în districtele din nord.

Medicii au declarat că un atac israelian a ucis miercuri două persoane în Rafah, în timp ce locuitorii au declarat că forţele au aruncat în aer zeci de case.

Armata israeliană a declarat că trupele „continuă activitatea operaţională precisă, bazată pe informaţii, în zona Rafah”. Aceasta a declarat că a eliminat ceea ce a numit o celulă teroristă şi un lansator care a fost folosit pentru a trage asupra trupelor.

Aceasta a declarat că raidurile aeriene au lovit 25 de ţinte în întreaga Fâşie Gaza în cursul zilei trecute şi că trupele au continuat să opereze în zona centrală, inclusiv pentru a dezmembra structurile folosite pentru observarea soldaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici