Israelul nu a dat nicio asigurare că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului

Israelul nu a dat asigurări administraţiei Biden că ţintirea instalaţiilor nucleare iraniene este exclusă ca represalii pentru atacurile cu rachete balistice iraniene de la începutul acestei săptămâni, a declarat vineri pentru CNN un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Israelul nu a dat nicio asigurare că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului

Israelul nu a dat nicio asigurare că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului

Oficialul a adăugat că este „foarte greu de spus” dacă Israelul va folosi aniversarea atacurilor Hamas din 7 octombrie pentru a riposta.

„Sperăm şi ne aşteptăm să vedem puţină înţelepciune, precum şi putere, dar, după cum ştiţi, nu există garanţii”, a declarat oficialul când a fost întrebat de CNN dacă Israelul a asigurat SUA că siturile nucleare ale Iranului nu sunt pe masă.

Oficialii americani şi-au exprimat sprijinul pentru răspunsul Israelului la atacul cu rachete al Iranului de la începutul acestei săptămâni, mai mulţi oficiali afirmând public că trebuie să existe consecinţe. În acelaşi timp, oficialii şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la o conflagraţie regională, în contextul în care se confruntă cu un Orient Mijlociu din ce în ce mai volatil.

Preşedintele Joe Biden a declarat la începutul acestei săptămâni că SUA nu ar sprijini Israelul care vizează programul nuclear al Iranului.

„Dacă aş fi în locul lor, m-aş gândi la alte alternative decât lovirea câmpurilor petroliere”, a declarat Biden la o conferinţă de presă vineri.

De asemenea, oficialii americani nu au încă informaţii clare cu privire la momentul în care răspunsul Israelului va fi decis sau pus în aplicare. Preşedintele a declarat vineri că Israelul „nu va lua o decizie imediat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici