Israelul relaxează restricţiile de securitate pentru anumite părţi din nordul ţării

Armata israeliană a relaxat unele restricţii de securitate pentru locuitorii din zonele din nordul Israelului la sfârşitul zilei de sâmbătă, un posibil indiciu că nu se aşteaptă la niciun atac imediat din partea Iranului sau a aliaţilor săi din regiune, relatează Reuters.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Israelul relaxează restricţiile de securitate pentru anumite părţi din nordul ţării

Decizia a fost luată în urma unei „evaluări a situaţiei”, se arată într-o declaraţie, care nu a menţionat bombardarea unor situri militare din Iran de către Israel, în primele ore ale zilei de sâmbătă.

În zonele cele mai apropiate de graniţa cu Libanul, unde Hezbollah, susţinut de Iran, lansează de luni de zile rachete puternice asupra Israelului, şcolile pot fi deschise, cu condiţia de a avea adăposturi antiatomice în apropiere, a declarat armata israeliană.

În oraşele puţin mai îndepărtate de graniţă, în apropierea oraşului-port Haifa, adunările de până la 2.000 de persoane sunt acum permise, a adăugat aceasta.

În ultimul an, armata israeliană a înăsprit şi a relaxat de mai multe ori restricţiile din ţară, în funcţie de evaluarea nivelului de ameninţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici