Israelul şi Hamas nu au anchetat corespunzător acuzaţiile de crime de război din Fâşia Gaza

Israelul şi mişcarea Hamas nu au efectuat anchete independente pe tema acuzaţiilor de crime de război comise în timpul operaţiunii israeliene din Fâşia Gaza, din decembrie 2008 - 2009, apreciază Comisia ONU care se ocupă de acest caz.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Israelul şi Hamas nu au anchetat corespunzător acuzaţiile de crime de război din Fâşia Gaza

Israelul şi Hamas nu au anchetat corespunzător acuzaţiile de crime de război din Fâşia Gaza

Anchetele celor două părţi, solicitate de raportul judecătorului Goldstone, "rămân incomplete în anumite cazuri şi nu au fost la înălţimea standardelor internaţionale în alte cazuri", subliniază experţii ONU după analizarea procedurilor judiciare aplicate de Israel şi palestinieni în urma ofensivei din 2008 - 2009.

Comisia denunţă lipsa de cooperare a autorităţilor israeliene, subliniind că nici Hamas nu a făcut vreun efort serios pentru a răspunde acuzaţiilor din raportul Goldstone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici