Israelul susţine că şase reporteri Al Jazeera sunt militanţi din Gaza

Armata israeliană a numit şase reporteri palestinieni de la Al Jazeera din Gaza despre care afirmă că sunt şi membri ai grupărilor militante Hamas sau Jihadul Islamic.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Israelul susţine că şase reporteri Al Jazeera sunt militanţi din Gaza

Israelul susţine că şase reporteri Al Jazeera sunt militanţi din Gaza

Forţele de apărare israeliene au publicat documente pe care au declarat că le-au găsit în Gaza şi care dovedesc că bărbaţii au o afiliere militară la aceste grupuri.

Aceasta a declarat că documentele includeau liste ale Hamas şi Jihadului Islamic cu detalii privind personalul, salariile şi cursurile de formare a militanţilor, liste telefonice şi rapoarte privind rănile.

Al Jazeera a respins afirmaţiile Israelului considerându-le ca fiind o încercare de a-i reduce la tăcere pe jurnaliştii săi.

„Al Jazeera condamnă acuzaţiile israeliene împotriva jurnaliştilor săi din Gaza şi avertizează împotriva faptului că [acest lucru] reprezintă o justificare pentru ţintirea lor”, a declarat reţeaua.

Israelul acuză de mult timp Al Jazeera că este o portavoce a Hamas, iar în ultimul an autorităţile israeliene i-au ordonat să îşi oprească operaţiunile din motive de securitate, i-au percheziţionat birourile şi i-au confiscat echipamentele.

Reţeaua afirmă că nu are nicio afiliere cu grupuri militante şi a acuzat forţele israeliene de uciderea deliberată a mai multor jurnalişti ai săi în războiul din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici