Istoricul fostului lagăr nazist Buchenwald, terifiat de ascensiunea extremei drepte în Germania

  • Succesul partidului de extremă dreaptă, AfD, la alegerile din Turingia, stârneşte temeri la memorialul Buchenwald.
  • Directorul acestuia se teme că atacurile şi actele de vandalism, deja frecvente, vor creşte în intensitate.
Urmărește
862 afișări
Imaginea articolului Istoricul fostului lagăr nazist Buchenwald, terifiat de ascensiunea extremei drepte în Germania

Istoricul fostului lagăr nazist Buchenwald, terifiat de ascensiunea extremei drepte în Germania

Istoricul şi directorul fundaţiei care administrează memorialul de la fostul lagăr de concentrare nazist Buchenwald, Jens-Christian Wagner, a spus că primeşte din ce în ce mai multe ameninţări bazate pe ură, în urma victoriei partidului de extremă dreaptă, AfD, la alegerile din Turingia, scrie AFP.

Extrema dreaptă a obţinut 33% din voturi, iar Wagner se declară îngrijorat că acest succes va înmulţi atacurile împotriva memorialului.

În ultimele luni, memorialul a fost ţinta actelor de vandalism, inclusiv grafitti cu simboluri naziste.

„De duminica seara, eu şi colegii mei suntem supăraţi şi deprimaţi”, a declarat Wagner.

El a menţionat că, din cauza creşterii atitudinii revisioniste, va fi din ce în ce mai dificil să schimbi mentatea oamenilor.

Wagner a primit recent patru ameninţări cu moartea, după ce a încercat să-i convingă pe locuitorii din Turingia să nu voteze AfD.

Deşi AfD nu are, în prezent, şanse să formeze o majoritate, Wagner se teme că partidul ar putea reduce finanţarea memorialului.

Memorialul, care comemorează moartea a peste 56.000 de persoane, între 1937 şi 1945, ar putea fi forţat să-şi limiteze activitatea din lipsă de fonduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici