Italia analizează ideea legalizării castrării chimice pentru violatori şi pedofili

  • Guvernul de dreapta al prim-ministrului Giorgia Meloni vrea fie mai dur în ceea ce priveşte legea şi ordinea.
  • Camera Deputaţilor a adoptat crearea unei comisii care ar putea elabora legi privind tratarea agresorilor sexuali violenţi cu medicamente care reduc apetitul sexual
Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Italia analizează ideea legalizării castrării chimice pentru violatori şi pedofili

Camera inferioară a parlamentului de la Roma a adoptat o moţiune care prevede că tratamentul ar trebui să fie consensual, reversibil şi cu scopul de a reduce riscul de recidivă, relatează Politico.

Partidul de extremă dreapta Liga, care face parte din coaliţia de guvernare a lui Meloni şi care a făcut din instituirea unei legi privind castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor o parte esenţială a platformei sale, a înaintat moţiunea.

Conform propunerilor Ligii, agresorii sexuali condamnaţi ar putea primi o pedeapsă cu suspendare dacă acceptă un tratament pentru a opri producţia de hormoni sexuali.

Liderul formaţiunii Liga, Matteo Salvini, a salutat vestea, scriind pe X: „Victorie pentru Ligă! ... Bine. Încă un pas important înainte pentru lupta noastră istorică pentru justiţie şi bun simţ: toleranţă zero pentru violatori şi pedofili”.

Partidele din opoziţie au numit propunerile „extremiste” şi „care încalcă umanitatea şi justiţia”.

Castrarea chimică presupune administrarea de medicamente bazate pe compuşi chimici sau de hormoni sintetici pentru a îndepărta interesul sexual şi pentru a face imposibil actul sexual.

Castrarea chimică este permisă în Rusia şi Polonia şi în unele state americane pentru anumite infracţiuni. Însă există îndoieli şi cu privire la eficienţa acesteia în prevenirea recidivei, iar experţii spun că poate avea efecte secundare fizice şi psihologice. 

Actualul ministru italian al Justiţiei, Carlo Nordio, s-a opus unor propuneri similare în 2019, înainte de a intra în guvern, afirmând că acestea reprezintă „o întoarcere la epoca medievală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici