Italia: Membrii personalului NATO, chiriaşi în vilele mafiei napolitane

Ofiţeri americani din NATO au închiriat, timp de mai mulţi ani, o vilă din Napoli care îi aparţine indirect lui Antonio Iovine, unul dintre liderii mafiei napolitane Camorra.

Urmărește
28 afișări

Iovine, în vârstă de 44 de ani, supranumit "o'ninno" din cauza staturii scunde, este căutat pentru crimă şi alte infracţiuni şi este considerat unul dintre cei mai periculoşi 30 de infractori italieni, fiind urmărit de 12 ani.

Conform unei anchete publicate duminică de cotidianul Corriere della Sera, surse din cadrul poliţiei italiene au sugerat că în Napoli există zeci de cazuri în care membri ai personalului NATO locuiesc în case deţinute de Camorra, informează cotidianul Times, în ediţia electronică de luni. În regiune există mai multe obiective NATO, inclusiv centrul american de telecomunicaţii de la Bagnoli şi baza aeriană americană de la Capodichino.

Vila închiriată de ofiţerii americani, aflată în apropiere de San Cipriano d'Aversa, a fost cumpărată în 1986 de mama lui Iovine, dar anchetatorii cred că investiţia a fost făcută cu venituri din activităţi criminale.

"Anul trecut, am reuşit să sechestrăm bunuri în valoare de 100 de milioane de euro aparţinând clanului Bianco-Corvino, inclusiv 50 de vile. Apoi am descoperit că 40 dintre acestea erau închiriate de membri ai personalului NATO. Mulţi dintre ei încă mai locuiesc acolo, singura diferenţă fiind că acum chiria, cuprinsă între 1.500 şi 3.000 de euro pe lună, este plătită într-un fond al statului", a declarat colonelul Carmelo Burgio, comandantul celor 1.360 de carabinieri din zona Napoli.

El a adăugat că liderii Camorra reuşesc să ascundă originea achiziţiilor, folosite pentru spălarea de bani. Burgio a precizat că soţia lui Iovine, care a fost arestată în iulie, "avea scrisori de la prieteni, care afirmau că i-au făcut cadou toate lucrurile de valoare din casă - mobilă, televizoare, haine, totul".

Oficialii militari americani de la Napoli au refuzat să comenteze informaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici