- Home
- Externe
- (17.06.2022, 20:07)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia primeşte tot mai puţin gaz din Rusia. Guvernul ar putea declara stare de alertă
- Italia a devenit ultima dintr-o serie de ţări europene care a raportat noi reduceri ale aprovizionării cu gaz rusesc.
- Gigantul energetic italian Eni a anunţat că va primi vineri doar jumătate din cele 63 de milioane de metri cubi pe zi pe care le-a solicitat de la Gazprom, după ce a înregistrat lipsuri timp de două zile.
- Germania a acuzat Gazprom că încearcă să crească preţurile la energie prin reducerea drastică a livrărilor.
- Gazprom spune că reparaţiile la conducta Nord Stream sunt de vină.
Urmărește
4348 afișări
Rusia furnizează 40% din gazele naturale ale Uniunii Europene. De asemenea, aceasta furnizează 27% din petrolul importat de UE, iar blocul comunitar plăteşte Rusiei aproximativ 400 de miliarde de euro pe an în schimb, scrie BBC.
Ca răspuns la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, UE a luat măsuri pentru a se debarasa de combustibilii fosili ruşi, interzicând majoritatea importurilor de petrol până la sfârşitul anului 2022.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Aceasta s-a angajat să reducă importurile de gaze din Rusia cu două treimi în decurs de un an, dar a fost dificil să se ajungă la un acord cu privire la alte măsuri, cum ar fi o interdicţie totală a importurilor.
Statele membre au fost îndemnate să stocheze gazele în timpul lunilor de vară mai calde, înainte de creşterea cererii de combustibil din timpul iernii, dar ultimele măsuri luate de Rusia pentru a reduce oferta au sporit îngrijorările legate de faptul că continentul ar putea avea dificultăţi în a acumula suficiente rezerve.
Italia ar putea declara săptămâna viitoare o "stare de alertă" sporită în ceea ce priveşte gazele naturale dacă Rusia continuă să îşi reducă livrările, au declarat pentru Reuters două surse guvernamentale.
O astfel de mişcare ar declanşa o serie de măsuri menite să reducă consumul, inclusiv raţionalizarea gazului pentru utilizatorii industriali selectaţi în cadrul contractelor existente, accelerarea producţiei la centralele electrice pe cărbune şi solicitarea de importuri de gaz de la alţi furnizori.
La fel ca şi Italia, Slovacia a raportat vineri că a primit mai puţin de jumătate din volumele obişnuite prin gazoductul Nord Stream 1, care traversează Marea Baltică dinspre Rusia spre Germania.
Între timp, Franţa a declarat că nu a mai primit gaz rusesc din Germania de la 15 iunie, dar că ţara se aprovizionează din alte părţi.
Germania a acuzat Gazprom că a încercat să crească preţurile la energie prin reducerea bruscă a livrărilor, dar firma energetică a declarat că acest lucru s-a datorat returnării întârziate a echipamentelor întreţinute de compania germană Siemens Energy din Canada.
Austria a raportat, de asemenea, scăderi mari ale livrărilor de gaze ruseşti. Kremlinul a declarat că acest lucru nu a fost premeditat.
Poloniei, Bulgariei, Finlandei, Danemarcei şi Olandei li s-au suspendat deja livrările de gaz rusesc după ce au refuzat cererea de a plăti în ruble ruseşti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Putin răspunde la acuzaţiile din SUA şi Europa: UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancţiunilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe