- Home
- Externe
- (27.05.2024, 13:16)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia se opune lui Stoltenberg privind utilizarea armelor occidentale împotriva unor ţinte din Rusia
- Guvernul italian s-a opus apelului secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ca aliaţii să ridice restricţiile privind utilizarea armelor furnizate de Occident împotriva unor ţinte din Rusia.
- Ungaria s-a declarat, în mai multe rânduri, împotriva sprijinului Occidentului pentru Ucraina.
Urmărește
992 afișări
Georgia Meloni, premierul Italiei
Şeful NATO consideră că este timpul ca aliaţii să reconsidere restricţiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei împotriva unor ţinte din Rusia, mesaj care a provocat furie în cadrul guvernului italian, cu vicepremierul Matteo Salvini în frunte, scrie Euractiv.
,,Stoltenberg ar trebui fie să îşi retragă declaraţia, fie să îşi ceară scuze, fie să demisioneze", a declarat Salvini, care s-a confruntat anterior cu critici pentru poziţia sa pro-rusă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Putin aprobă doctrina nucleară rusă actualizată
-
Rusia începe producţia de adăposturi antiatomice mobile: Pregătiri pentru riscuri nucleare şi catastrofe globale
-
Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
,,NATO nu ne poate forţa să ucidem în Rusia şi nimeni nu ne poate obliga să trimitem soldaţi italieni să lupte sau să moară în Ucraina", a afirmat acesta, potrivit sursei citate.
Vicepremierul şi ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a fost mai cumpătat, criticând metoda lui Stoltenberg de a anunţa anumite decizii pe care statele membre încă nu le-au luat oficial: ,,Suntem parte integrantă a NATO, dar fiecare decizie trebuie luată în mod colectiv", notează agenţia ANSA.
Ministrul Apărării, Guido Crosetto, s-a alăturat acestui sentiment, declarând că este ,,greşit să se crească tensiunea" într-o situaţie deja ,,dramatică".
Duminică, premierul italian Giorgia Meloni a reacţionat şi ea la comentariile lui Stoltenberg, exprimându-şi confuzia cu privire la declaraţia acestuia.
,,Sunt de acord că NATO trebuie să rămână fermă şi să nu dea semne de slăbiciune. Au fost multe declaraţii discutabile, inclusiv din partea lui Macron. Recomand o mai mare prudenţă", a adăugat ea.
Ungaria s-a opus mai multor propuneri UE de a sprijini Kievul
Până în prezent, guvernul de la Budapesta, condus de premierul ungar Viktor Orban, a susţinut, cu mai multe ocazii, că nu este de acord cu sprijinul pe care Occidentul îl oferă Ucrainei, motivând că aceste acţiuni ar putea dăuna Ungariei însăşi. Momentan, Ungaria este singurul stat care s-a opus de cele mai multe ori diverselor propuneri UE şi NATO de a ajuta Kievului, atât de natură financiară, cât şi militară. În plus, nu este de acord să ia parte la antrenarea trupelor ucrainene în Ucraina.
Recent, conducerea de la Budapesta a anunţat că ia în considerare inclusiv o reafirmare a Ungariei privind apartenenţa la NATO, Viktor Orban declarând că nu doreşte ca ţara sa să participe la operaţiuni în afara alianţei militare. ,,Am indicat în prealabil că nu suntem de acord cu acest lucru (de a antrena trupele ucrainene în Ucraina – n.r.). Nu dorim să participăm la sprijin financiar sau înarmare, nici măcar în cadrul NATO”, a afirmat acesta la sfârşitul săptămânii trecute.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Spania va cere partenerilor din UE să susţină decizia Curţii Internaţionale de Justiţie cu privire la Israel
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Meteorologii EaseWeather anunță o lună decembrie cum n-a mai fost, în București. Câte zile ninge
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe