- Home
- Externe
- BRUXELLES, (26.03.2020, 22:33)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia şi Spania blochează luarea unei decizii la summitul UE. Roma şi Madridul cer asistenţă financiară puternică
Italia şi Spania au blocat luarea unei decizii la summitul Consiliului European aflat în curs, cele două ţări cerând Uniunii Europene un plan financiar solid în contextul crizei generate de pandemia coronavirusului, afirmă surse politice.
Urmărește
6078 afișări
Italia şi Spania blochează luarea unei decizii la summitul UE. Roma şi Madridul cer asistenţă financiară puternică
Premierii din Italia şi Spania, Giuseppe Conte şi Pedro Sanchez, au anunţat în cursul summitului UE, desfăşurat prin videoconferinţă, că se opun măsurilor financiare propuse de Charles Michel, preşedintele Consiliului European, considerându-le "insuficiente", afirmă surse politice de la Roma citate de agenţia de presă AGI.
Liderii din Italia şi Spania au cerut Uniunii Europene o reacţie "puternică şi adecvată" în cel mult zece zile, pentru atenuarea gravelor efecte economice ale pandemiei de coronavirus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Italia vrea ca Uniunea Europeană să se doteze cu "instrumente financiare noi şi adaptate realităţii", precizează sursele citate.
"Dacă cineva se gândeşte la mecanisme de protecţie personalizate elaborate în trecut, atunci vă spun clar: nu vă deranjaţi, le puteţi ţine, Italia nu are nevoie de aşa ceva", le-a spus Giuseppe Conte celorlalţi lideri europeni, conform cotidianului La Repubblica. "Nu se gândeşte nimeni la mutualizarea datoriilor suverane. Fiecare stat răspunde pentru propriile datorii şi va continua să răspundă", a argumentat premierul Italiei.
Bruxellesul a propus emiterea de obligaţiuni speciale (supranumite "coronabonduri"), pentru ajutarea ţărilor UE afectate puternic din punct de vedere economic şi financiar de restricţiile impuse pentru încetinirea pandemiei de coronavirus. De asemenea, ar urma să fie utilizat Mecanismul European de Stabilitate, dar există disensiuni referitoare la modul utilizării acestor instrumente.
Italia şi Spania, susţinute şi de Franţa pledează pentru noi instrumente de asistenţă financiară, argumentând că actuala criză este diferită de cea provocată de datoriile suverane.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pandemia a închis barurile şi a stricat petrecerile. Un neamţ a găsit o soluţie pentru cei care suportă greu distanţarea socială: teledrinking-ul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe