- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.02.2013, 07:36)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jack Lew, confirmat în funcţia de secretar al Trezoreriei de către Senatul american
Senatul american a aprobat miercuri nominalizarea lui Jack Lew la conducerea Departamentului Trezoreriei, în pofida legăturilor acestuia cu Wall Street-ul în timpul crizei financiare.
Urmărește
197 afișări
Jack Lew (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Senatorii au votat cu o majoritate largă, de 71 de voturi la 26, pentru Jack Lew, în vârstă de 57 de ani, care îl înlocuieşte în funcţie pe Timothy Geithner. Acesta s-a retras după patru ani de mandat marcaţi de cea mai gravă criză economică înregistrată din anii '30.
Jack Lew va fi învestit în funcţie joi.
Preşedintele Barack Obama şi-a exprimat satisfacţia faţă de vot imediat. "Reputaţia sa de cunoscător în probleme bugetare, capabil să coopereze cu oficiali din ambele partide, i-a permis să reuşească în cele mai dificile funcţii la Washington", a declarat preşedintele, citat într-un comunicat, în care aminteşte că Lew a fost secretarul general al Casei Albe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Ca secretar al Trezoreriei, Jack Lew va juca un rol major în crearea de noi legi de reglementare financiară vizând să evite o nouă criză.
El se alătură Guvernului în contextul în care statul federal intră într-o perioadă de austeritate, odată cu intrarea în vigoare a unei reduceri automate a cheltuielilor, începând de vineri.
În vara lui 2011, Jack Lew a jucat un rol-cheie în negocierile cu Congresul, în cursul cărora aceste tăieri au fost concepute ca o soluţie obligatorie în vederea reducerii deficitului.
Finanţele publice reprezintă un adevărat fir roşu în cariera sa. El a pilotat revenirea Statelor Unite la excedent bugetar la sfârşitul anilor '90, în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.
La venirea republicanului George W. Bush la putere, în 2001, el a plecat în sectorul privat, la conducerea Universităţii New York (NYU), iar ulterior la Banca americană Citigroup, în 2006.
El a primit, la plecarea de la Citigroup un bonus de aproape un milion de dolari, chiar înainte să se alăture administraţiei lui Barack Obama, în ianuarie 2009, un lucru dezvăluit în timpul examinării candidaturii sale în Senat.
În opinia unor aleşi republicani, inclusiv a lui Jeff Sessions, acordarea acestui bonus este de neînţeles, având în vedere pierderile uriaşe suferite de bancă în timpul crizei, şi poate fi explicată doar prin voinţa grupului bancar de a îşi cumpăra favorurile unui om influent la Washington.
Însă pendularea între Guvern şi lumea financiară este un lucru frecvent. Numeroşi dintre predecesorii săi au lucrat, ca şi el, pe Wall Street înainte să preia conducerea Trezoreriei. Henry Paulson, în post în perioada 2006-2009, în timpul celui de al doilea mandat al lui George W. Bush, a petrecut 32 de ani în Banca pentru afaceri Goldman Sachs.
Înainte să fie secretar al Trezoreriei în timpul lui Clinton (1995-1999), Robert Rubin a petrecut, la rândul său, 26 de ani în aceeaşi bancă şi s-a dus la Citigroup după ce a părăsit administraţia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul