James Cameron a efectuat 33 de scufundări pentru a explora epava vasului RMS Titanic. Cum a reuşit?

James Cameron nu este doar cel mai de succes regizor din istorie, dar şi un mare iubitor de explorare subacvatică. Pasiunea sa pentru mediul subacvatic l-a împins să producă filmele “Avatar” şi “Titanic”.

Urmărește
4989 afișări
Imaginea articolului James Cameron a efectuat 33 de scufundări pentru a explora epava vasului RMS Titanic. Cum a reuşit?

James Cameron, Twitter/Wikipedia Commons

Deşi Cameron nu a comentat public despre căutarea submersibilului OceanGate cu cinci persoane la bord ce voiau să admire vasul scufundat RMS Titanic din 1912, el a făcut personal 33 de scufundări la locul epavei.

"Am produs Titanicul pentru că voiam să mă scufund către epavă, nu pentru că voiam să fac neapărat filmul", l-a citat CNN.

"Titanic a fost Muntele Everest al epavelor, iar eu ca scufundător am visat să fac ce este corect. Când i-am instruit pe alţi băieţi să se scufunde spre Titanic pentru a face filmul în format IMAX, le-am spus - voi face un film Hollywoodian ce îmi va plăti expediţia. Mi-a plăcut prima oară, aşa că am vrut mai mult.  Cred că jobul unui explorator este să călătorească şi să experimenteze limitele umane pentru a reveni acasă cu o poveste", adaugă regizorul. 

În 1989, James Cameron a regizat filmul "The Abyss", un film american de science fiction în care un submarin american se scufundă în Caraibe, iar o echipă americană de căutare şi recuperare lucrează cu un echipaj de platformă petrolieră şi luptă împotriva navelor sovietice pentru a recupera barca. În adâncul oceanului, ei întâlnesc ceva neaşteptat.

În 1997 a lansat filmul Titanic dedicat scufundării celui mai mare vas de pasageri, obţinând cele mai mari încasări din istoria cinematografiei până la filmul Avatar lansat în 2009.

În august şi septembrie 2001, Cameron şi un grup de oameni de ştiinţă au organizat o expediţie la epava vasului RMS Titanic şi s-au scufundat cu submersibile ruseşti pentru a obţine imagini mai detaliate cu epava.

Cu ajutorul a două vehicule mici, construite special, acţionate de la distanţă, numite „Jake” şi „Elwood”, echipajul a putut vedea şi interiorul Titanicului

Cu ajutorul efectelor computerizate, spectatorii au putut vedea aspectul original al navei suprapus pe imaginile de adâncime în Ghosts of the Abyss.

În 2005 a făcut un documentar despre formele de viaţă extremofile din ocean.  

În 2012, regizorul a explorat Groapa Marianelor ,  coborând la 11 km adâncime. 

În total, regizorul a efectuat 70 de scufundări cu submersibil. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici