- Home
- Externe
- (21.06.2023, 10:30)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
James Cameron a efectuat 33 de scufundări pentru a explora epava vasului RMS Titanic. Cum a reuşit?
James Cameron nu este doar cel mai de succes regizor din istorie, dar şi un mare iubitor de explorare subacvatică. Pasiunea sa pentru mediul subacvatic l-a împins să producă filmele “Avatar” şi “Titanic”.
Urmărește
4989 afișări
James Cameron, Twitter/Wikipedia Commons
Deşi Cameron nu a comentat public despre căutarea submersibilului OceanGate cu cinci persoane la bord ce voiau să admire vasul scufundat RMS Titanic din 1912, el a făcut personal 33 de scufundări la locul epavei.
"Am produs Titanicul pentru că voiam să mă scufund către epavă, nu pentru că voiam să fac neapărat filmul", l-a citat CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
"Titanic a fost Muntele Everest al epavelor, iar eu ca scufundător am visat să fac ce este corect. Când i-am instruit pe alţi băieţi să se scufunde spre Titanic pentru a face filmul în format IMAX, le-am spus - voi face un film Hollywoodian ce îmi va plăti expediţia. Mi-a plăcut prima oară, aşa că am vrut mai mult. Cred că jobul unui explorator este să călătorească şi să experimenteze limitele umane pentru a reveni acasă cu o poveste", adaugă regizorul.
În 1989, James Cameron a regizat filmul "The Abyss", un film american de science fiction în care un submarin american se scufundă în Caraibe, iar o echipă americană de căutare şi recuperare lucrează cu un echipaj de platformă petrolieră şi luptă împotriva navelor sovietice pentru a recupera barca. În adâncul oceanului, ei întâlnesc ceva neaşteptat.
În 1997 a lansat filmul Titanic dedicat scufundării celui mai mare vas de pasageri, obţinând cele mai mari încasări din istoria cinematografiei până la filmul Avatar lansat în 2009.
În august şi septembrie 2001, Cameron şi un grup de oameni de ştiinţă au organizat o expediţie la epava vasului RMS Titanic şi s-au scufundat cu submersibile ruseşti pentru a obţine imagini mai detaliate cu epava.
Cu ajutorul a două vehicule mici, construite special, acţionate de la distanţă, numite „Jake” şi „Elwood”, echipajul a putut vedea şi interiorul Titanicului.
Cu ajutorul efectelor computerizate, spectatorii au putut vedea aspectul original al navei suprapus pe imaginile de adâncime în Ghosts of the Abyss.
În 2005 a făcut un documentar despre formele de viaţă extremofile din ocean.
În 2012, regizorul a explorat Groapa Marianelor , coborând la 11 km adâncime.
În total, regizorul a efectuat 70 de scufundări cu submersibil.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe