- Home
- Externe
- TOKYO, (25.08.2014, 18:17)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Japonia se declară dispusă să furnizeze un tratament experimental pentru epidemia de Ebola
Japonia s-a declarat pregătită, luni, să funizeze un tratament experimental pus la punct de o companie niponă pentru a lupta împotriva virusului Ebola, care devastează patru ţări din Africa de Vest.
Urmărește
279 afișări
Japonia se declară dispusă să furnizeze un tratament experimental pentru epidemia de Ebola (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
"Ţara noastră este dispusă să livreze medicamentul în cooperare cu fabricantul dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face o cerere în acest sens", a declarat secretarul general al Guvernului, Yoshihide Suga.
În prezent nu există niciun vaccin sau medicament antiviral omologat împotriva virusului Ebola, care figurează printre cele mai contagioase şi mai mortale pentru oameni, putând provoca moartea în câteva zile. În faţa gravităţii epidemiei actuale, cea mai gravă de la descoperirea virusului în urmă cu 40 de ani, comunitatea medicală internaţională a aprobat la jumătatea lui august folosirea unor tratamente neomologate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
O rază de speranţă a venit de la un ser experimental american, ZMapp, un cocteil de trei anticorpi "monoclonali" disponibil în cantităţi mici: două persoane tratate cu acest ser au ieşit din spital vindecate săptămâna trecută. Un preot spaniol care a beneficiat de acest medicament a decedat însă cu câteva zile înainte.
Tratamentul japonez este numit favipiravir (sau "T-705"). Acesta este comercializat sub numele de Avigan de Toyama Chemical, filială a firmei specializate în tehnici de imagine FujiFilm Holdings.
În comparaţie cu ZMapp, acesta prezintă avantajul că a fost omologat în martie în Japonia ca antiviral împotriva gripei şi este în prezent în faza testelor clinice în Statele Unite.
Administrarea lui sub formă de comprimate poate facilita tratamentul în zonele cu infrastructuri medicale limitate.
"Chiar înainte ca OMS să ia o decizie, noi suntem pregătiţi să răspundem cererilor individuale (ale personalului medical) în anumite condiţii, dacă este vorba despre un caz urgent", a subliniat Suga.
Contactat de AFP, grupul japonez, cunoscut pentru aparatele sale foto dar care are şi o activitate importantă în domeniul medical (radiografie şi endoscopie mai ales), a anunţat că a primit cereri din străinătate, fără a preciza câte sau din ce ţară.
"Avem rezerve suficiente pentru peste 20.000 de persoane", a adăugat un purtător de cuvânt. Grupul ar putea pregăti mai multe, ulterior.
Virusul Ebola se propagă prin contact direct cu fluidele corporale ale persoanelor infectate ce prezintă simptomele bolii.
Epidemia actuală, "cea mai importantă şi mai gravă" de la descoperirea virusului în 1976, a provocat deja moartea a 1.427 de persoane, dintre care 624 în Liberia, potrivit ultimului bilanţ al OMS. Celelalte ţări afectate sunt Sierra Leone, Guineea şi mai marginal Nigeria.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe