Japonia va realiza o bază de date ADN pentru identificarea victimelor cutremurului urmat de tsunami

Poliţia niponă va constitui o vastă baze de date ADN pentru a permite identificarea mai rapidă a victimelor cutremurului urmat de tsunami care au devastat nord-estul Japoniei, în urmă cu şapte săptămâni, anunţă marţi presa locală, citată de AFP.

Urmărește
4 afișări

Serviciile de poliţie din prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima vor solicita în curând rudelor persoanelor dispărute probe ADN pentru realizarea acestui fişier. Câteva mii de eşantioane de ADN ar putea fi colectate rapid în trei prefecturi, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Prelevările de ADN vor fi, de asemenea, efectuate de pe obiectele aparţinând victimelor, precizează televiziunea publică NHK.

Poliţia a recurs deja la ADN pentru identificări dar, la mai multe săptămâni de la catastrofă, vrea să folosească această tehnică în mod mai sistematic, în timp ce cadavrele găsite sunt de cele mai multe ori într-o stare avansată de descompunere.

Acest lucru trebuie să le permită familiilor să nu mai treacă prin dureroasa încercare de a vedea un număr mare de cadavre înainte de a-l putea identifica pe cel al unei rude.

La 11 martie, un cutremur cu magnitudinea 9 şi un tsunami uriaş au afectat coastele de nord-est ale Japoniei.

Ultimul bilanţ oficial publicat luni seara menţionează 14.728 de morţi şi 10.808 de dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici