- Home
- Externe
- WASHINGTON, (10.05.2019, 11:40)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jeff Bezos intră în cursa pentru recucerirea LUNII. Patronul Amazon şi-a prezentat proiectul original VIDEO
Jeff Bezos, patronul companiilor Amazon şi Blue Origin şi cel mai bogat om din lume, şi-a anunţat intenţia de a participa la cursa pentru recucerirea Lunii prezentând un proiect de transportor spaţial pentru vehicule şi echipamente, numit Blue Moon, potrivit The Guardian.
Urmărește
1368 afișări
Jeff Bezos, patronul Amazon, intră în cursa pentru recucerirea Lunii
Bezos a prezentat proiectul joi, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Washington.
Billionaire Bezos unveils moon lander mockup. More here: https://t.co/frfuxl4qlK pic.twitter.com/YvaladDB0A
— Reuters Top News (@Reuters) May 10, 2019
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Blue Origin, o companie spaţială cu aproximativ 2.000 de angajaţi, finanţată de Bezos de la înfiinţarea sa, în anul 2000, intră astfel în competiţie pentru încheierea unor contracte substanţiale cu NASA, care vizează readucerea astronauţilor americani pe Lună în maximum cinci ani.
Transportorul Blue Moon, a cărui machetă a fost prezentată joi, cântăreşte trei tone - putând ajunge la 15 tone cu rezervorul plin - şi este echipat cu un singur motor. Va putea transporta pe Lună maximum 3,6 tone de provizii şi echipamente. O versiune mai mare a acestuia poate asigura transportul unei încărcături de 6,5 tone.
Vehiculul spaţial a fost dezvoltat în ultimii trei ani şi va putea duce pe Lună instrumente ştiinţifice, patru minirovere sau o capsulă presurizată cu echipaj uman, construită de o altă companie, a declarat Bezos, în timpul prezentării.
Scopul este de a ajunge la polul sud al Lunii, unde se găseşte apă îngheţată, care poate fi folosită pentru a produce hidrogen, ce poate servi drept carburant unor vehicule cu care să fie explorat sistemul solar.
Potrivit documentelor furnizate de Blue Origin - companie cu sediul în Kent, Washington -, prima cursă pe Lună ar trebui să aibă loc în 2024, data fixată în urmă cu două luni de guvernul lui Donald Trump pentru recucerirea satelitului natural al Terrei. NASA a intrat într-o stare de frenezie după anunţul acestei date, pentru că misiunea fusese stabilită iniţial pentru 2028.
Astfel, noua rachetă dezvoltată de NASA - lansatorul Space Launch System (SLS), care se anunţă a fi cel mai puternic ce a fost construită vreodată - nu este gata. Finalizarea SLS, a cărui dezvoltare a fost estimată iniţial la 7 miliarde de dolari, a fost deja întârziată cu mai mulţi ani. De asemenea, nici elementele viitoarei ministaţii de pe orbita lunară nu sunt gata, nici sonda cu care astronauţii ar ajunge pe Lună şi nici miniroverele folosite în transportul pe suprafaţa acesteia.
NASA este pe cale să încheie procesul de cerere de oferte pentru transportorul folosit la misiunile pe Lună.
Compania Lockheed Martin a prezentat în urmă cu mai multe luni un proiect de sondă cu echipaj uman.
De asemenea, compania SpaceX, deţinută de Elon Musk, se concentrează pe o capsulă care să ducă astronauţii NASA pe Staţia Spaţială Internaţională, dar şi pe o rachetă care să fie folosită la transportarea oamenilor pe Lună, până în 2023.
Tot joi, Jeff Bezos a confirmat că racheta concepută de Blue Origin, New Glenn, va fi gata până în 2021 şi va oferi o reducere "radicală" a costurilor de lansare.
Blue Origin mai are în proiect o rachetă mai mică, New Shepard, pentru călătorii turistice de câteva zeci de minute la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, care vor debuta anul acesta.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe