Jens Stoltenberg speră că se va lua decizia participării NATO la coaliţia antiteroristă

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a exprimat speranţa că la reuniunea din 25 mai se va lua rapid o decizie privind participarea Alianţei Nord-Atlantice la coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite care efectuează operaţiuni în Siria şi Irak.

Urmărește
612 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg speră că se va lua decizia participării NATO la coaliţia antiteroristă

Jens Stoltenberg speră că se va lua decizia participării NATO la coaliţia antiteroristă

Jens Stoltenberg a explicat, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că o astfel de hotărâre nu va modifica fundamental rolul Alianţei Nord-Atlantice.

"NATO va continua să ofere susţinere, va continua să se concentreze pe misiuni de instruire. Alianţa Nord-Atlantică nu va fi implicată în operaţiuni combatante", a declarat Jens Stoltenberg, citat de site-ul agenţiei Assocaited Press.

Administraţia Donald Trump intenţionează să solicite participarea Alianţei Nord-Atlantice la operaţiunile militare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în Siria, au afirmat săptămâna trecută surse citate de revista germană Der Spiegel. Ideea ar fi ca Alianţa Nord-Atlantică să fie cooptată la operaţiunile coaliţiei internaţionale coordonate de SUA care efectuează operaţiuni împotriva poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak.

Preşedintele SUA, Donald Trump, insistă ca Alianţa Nord-Atlantică să se implice mai mult în combaterea terorismului, iar subiectul va fi discutat cu ocazia reuniunii NATO din 25 mai. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat analizarea unei propuneri de intensificare a rolului în combaterea terorismului. "Antrenarea forţelor locale, cum se întâmplă în ţări precum Irakul şi Afganistanul, este, în opinia mea, cea mai bună modalitate de combatere a terorismului", a spus Stoltenberg săptămâna trecută.

Unele state NATO ar putea pune la dispoziţia coaliţiei antiteroriste avioane de recunoaştere Awacs. "Se analizează posibilitatea intensificării misiunilor Awacs lansate din Turcia", a adăugat Stoltenberg, excluzând posibilitatea trimiterii de efective terestre în Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi. Aproximativ 60 de state participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează operaţiuni antiteroriste în Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici