Jocurile Olimpice: „Trei atacuri dejucate”, anunţă procurorul francez antiterorism

  • Procurorul naţional antiterorist al Franţei, Olivier Christen, a declarat miercuri dimineaţă pentru france.info că „trei atentate au fost dejucate” în timpul Jocurilor Olimpice pe teritoriul francez.
  • Toate persoanele care plănuiau aceste atacuri au fost arestate şi sunt „acum în închisoare”.
Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: „Trei atacuri dejucate”, anunţă procurorul francez antiterorism

Jocurile Olimpice: „Trei atacuri dejucate”, anunţă procurorul francez antiterorism

Olivier Christen a lăudat „securitatea optimă” garantată de autorităţile franceze în ultimele săptămâni, o „provocare îndeplinită datorită unei investiţii foarte mari, timp de mai multe luni, de către toate serviciile care lucrează pe această temă”.

„Datorită acestui fapt, nu a fost comis niciun act terorist pe teritoriul francez în această perioadă, iar acum considerăm că trei atentate au fost dejucate la momentul respectiv”, a adăugat el.

Unul a vizat „instituţii de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne (Loire)”, explică Olivier Christen.

Un alt grup „planificase atacuri împotriva unor instituţii şi reprezentanţi israelieni la Paris”, a mai spus oficialul francez, citat de Le Parisien.

Cu toate acestea, potrivit informaţiilor sale, echipa sportivă israeliană, care a fost deosebit de bine protejată în timpul Jocurilor Olimpice, „nu a fost vizată în mod special”.

În sfârşit, „două persoane din Gironde plănuiseră să comită atentate în timpul Jocurilor Olimpice”.

„Toţi cei care au planificat aceste atacuri au fost arestaţi”, a declarat procurorul naţional antiterorist, «ceea ce a condus la cinci inculpări, dintre care una minoră», şi toţi sunt «acum în închisoare», a subliniat el.

Olivier Christen aminteşte că autorităţile au efectuat o muncă de prevenire în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice. S-au efectuat „936 de vizite la domiciliu” în 2024 în Franţa, faţă de „153 în 2023”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici