„Eu, JOSEPH R. BIDEN JR, preşedintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorităţii cu care am fost investit prin Constituţia şi legile Statelor Unite, proclam prin prezenta 31 martie 2024 drept Ziua vizibilităţii transsexualilor. Îi invit pe toţi americanii să ni se alăture pentru a ridica vieţile şi vocile persoanelor transsexuale din întreaga noastră naţiune şi pentru a lucra la eliminarea violenţei şi a discriminării bazate pe identitatea de gen”, a precizat preşedintele american.
Încă de la începuturile sale, administraţia Biden a făcut din activismul LGBT o piatră de temelie a priorităţilor sale politice. Biden a precizat în declaraţia sa că a numit lideri transsexuali în administraţia sa şi a pus capăt interdicţiei ca americanii transsexuali să servească în mod deschis în armată.
Tutuşi decizia lui Biden a primit şi critici. Preşedintele american a fost criticat sâmbătă pe reţelele de socializare după ce a desemnat duminica Paştelui, cea mai solemnă sărbătoare creştină, drept ‘Ziua vizibilităţii transsexualilor’.
Comentariile negative au venit de figuri creştine proeminente din Statele Unite, dar şi rivali politici.
Fostul candidat prezidenţial Vivek Ramaswamy a scris pe fostul Twitter: „Joe Biden tocmai a proclamat că „Ziua vizibilităţii transsexualilor” este duminică, 31 martie. Mă întreb cum a ajuns la această dată”.
Republicanul Alex Mooney l-a criticat pe Biden pentru „coincidenţa privind momentul” şi a numit decizia „un atac direct asupra creştinismului şi tradiţiilor”.
„Acesta este un atac direct asupra creştinismului. Este evident că stânga este hotărâtă să submineze religia şi tradiţiile noastre”, a scris republicana Diana Harshbarger.