Joe Biden a vorbit cu Netanyahu despre finalul războiului

Joe Biden, care a ajuns joi seara în Germania, a declarat că l-a felicitat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru uciderea liderului Hamas, Yahya Sinwar, în timpul unei convorbiri telefonice purtate în timp ce se afla în aer la bordul unui avion, relatează The Times of Israel.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a vorbit cu Netanyahu despre finalul războiului

Preşedintele american Joe Biden l-a sunat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu de la bordul avionului, pentru a-l felicita pentru uciderea liderului Hamas Yahya Sinwar, anunţă biroul prim-ministrului.

„Preşedintele SUA a lăudat forţele de apărare israeliene şi munca lor excelentă”, precizează sursa citată.

Ambii lideri au căzut de acord că există acum o oportunitate de a avansa către un acord privind ostaticii şi că vor colabora pentru a ajunge la acest acord.

„Acum este timpul să mergem mai departe. Sper să pună capăt războiului în curând”, a declarat Biden.

Biden anunţase joi că moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, reprezintă un moment de uşurare pentru israelieni. De asemenea, eliminarea lui Sinwar oferă oportunitatea unei zile fără Hamas la putere în Gaza, a mai spus Biden.

„Yahya Sinwar a fost un obstacol de netrecut în atingerea tuturor acestor obiective. Acest obstacol nu mai există. Dar mai rămâne multă muncă înaintea noastră", a transmis Biden prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici