- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Joe Biden: Eşecul ratificării tratatului START în 2010 pune în pericol securitatea SUA
Vicepreşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite ar fi în pericol dacă noul tratat de dezarmare nucleară START cu Rusia nu va fi ratificat în acest an, după declaraţiile pesimiste ale unui influent senator republican.
Joe Biden: Eşecul ratificării tratatului START în 2010 pune în pericol securitatea SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Eşecul adoptării unui nou tratat START în acest an ar pune în pericol securitatea noastră naţională", a afirmat vicepreşedintele Biden într-un comunicat, exprimând voinţa administraţiei Obama de a continua să lucreze pentru adoptarea tratatului în Senat "până la sfârşitul anului".
Marţi, liderul minorităţii republicane din Senatul american, Jon Kyl, a estimat că tratatul nu va putea fi ratificat până în 2011.
În Statele Unite, tratatele trebuie ratificate de două treimi din Senat, respectiv de 67 dintre cei 100 de aleşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Or, republicanii din Senat, care vor dispune din ianuarie de mai multe locuri (47 din 100, faţă de 41 în prezent), în urma alegerilor din 2 noiembrie, au declarat de mai multe ori că vor garanţii în legătură cu modernizarea arsenalului nuclear american şi păstrarea unei apărări antirachetă credibile.
Noul tratat de dezarmare nucleară START a fost semnat în aprilie de preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus, Dmitri Medvedev.
Documentul prevede un maxim de 1.550 de focoase nucleare pentru fiecare dintre cele două ţări, respectiv o reducere de cu 30 la sută faţă de nivelul stabilit în 2002.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO